La jornada “Aromes a cirera en els vins” en acció

Durant aquest matí s’està duent a terme, a la Casa de Cultura, aquesta jornada que aprofundirà en les connexions entre les cireres i el vi: color, olor i procedència, entre d’altres. La iniciativa naix de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego per tal de promocionar els productes autòctons i de les zones pròximes. Des de les 11 del matí i fins aproximadament les 2 de la vesprada a la Casa de Cultura s’està duent a terme la Jornada “Els aromes a cirera en els vins”, una iniciativa de la regidoria de turisme de l’ajuntament de Pego per a promocionar els productes autòctons i els productes de zones properes, com són en aquest cas Les Valls. La regidora de turisme, Pepa Sendra destacava la presència de l’enòleg i director tècnic del Celler Heretat de Cecília de Novelda, Sebastien Boudon i del president de la Cooperativa de Cireres Muntanya d’Alacant, Marcos Simón.

“La idea de base era com un maridatge entre vi i cireres ja que l’expressió ‘cirera’ s’utilitza molt al definir els vins” explicava per a Ràdio Pego Marcos Simón, president de la Cooperativa Muntanya d’Alacant i afirmava que “tant la cirera com el vi tenen molts punts de coincidència”.

Aquesta idea de connexió també l’expressava Sebastien Boudon, tècnic del Celler Heretat de Cecília. Però també donaran a conèixer “la filosofia de la bodega que representa i com elaboren els vins des del camp a la botella”.

Boudon explicava a Ràdio Pego, de manera resumida, eixos punts de coincidència entre els dos productes protagonistes que s’han trobat, alguns d’ells, després d’investigar l’origen d’ambdós, perquè comentava l’enòleg que la cirera s’utilitza molt en el món del vi. Però anava més enllà explicant que “l’origen del cultiu de la vinya prové d’una zona entre el Mar Caspi i el Mar Negre, pel Caucas, i la cirera també prové d’aquesta zona. L’arribada a occident d’aquest dos productes ha estat similar, a través del romans.” I potser el més vistós, la presència del color roig tant el vi com en la cirera. Un color que explicava Sebastien Boudon, és degut a l’antocià, una molècula antioxidant.

Per últim, aprofitant la presència del president de la Cooperativa de Cireres Muntanya d’Alacant, Marcos Simón, no podíem més que preguntar sobre la seua valoració de la campanya d’enguany. La seua contestació era contundent “negativa, negativa per causes climatològiques”. Això sí, comentava Simón que enguany, “la petita part de collita que s’ha pogut comercialitzar era d’una qualitat altíssima” i ha tingut una excel•lent recepció als mercats europeus. Recordem que a partir de les 5 de la vesprada de hui comencen les activitats de la Festa de la Cirera, que es perllonga fins a diumenge. Hi ha, a més servei gratuït d’autobús.


405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!