La Guàrdia Civil ha detingut en l´Atzúbia a un promotor de xalets de luxe il•legals

El constructor alemany va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional. Agró, Gelibre i el Bloc, van denunciar les irregularitats davant de la Guàrdia Civil al juny del 2007. D’altra banda, davant d’aquests fets els promotors d’Alacant demanen a la Justícia que actue en més casos com el de l´Atzúbia per a “eradicar les pràctiques il•legals” que entelen la imatge del sector. La brigada especialitzada en delictes urbanístics de la Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut esta mateixa setmana al constructor alemany, Klaus Dieter May, i a la seua esposa en sa casa de l’Atzúvia per un presumpte delicte urbanístic. Sobre els dos ciutadans recauen diverses denúncies per presumptes irregularitats comeses en sòl no urbanitzable. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat valenciana van assegurar que almenys el promotor ja ha passat a disposició judicial en el jutjat número 7 de Dénia, tot i que ha sigut posat en llibertat provisional sense fiança amb l’obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes per a signar. S’han obert diligències secretes, que està duent a terme el jutjat número 1 de Dénia, segons el TSJ.

Els agents de la Guàrdia Civil van acudir a la vivenda de Klaus Dieter May i la seua esposa a principis de setmana i van detenir els ciutadans davant de l’atenta mirada dels veïns. No obstant, després de passar a disposició judicial, els acusats es van deixar veure novament per l’Atzúvia.

El promotor alemany ha estat lligat a la proliferació a l’Atzúbia de vivendes de gran extensió sobre sòl no urbanitzable i en parcel•les inferiors a 10.000 metres quadrats. Uns fets que han sigut denunciats reiteradament per l’associació ecologista Gelibre, Agró i el grup municipal del Bloc, els que han acusat a l’alcalde, el popular Manuel Reig, de permetre les suposades irregularitats comeses pel conegut constructor.

Va ser al maig del 2007 quan la Conselleria de Territori, després de rebre una denúncia administrativa d’Agró, va instar al consistori a anul•lar llicències concedides en el termini d’un mes. La secretària autonòmica, Cristina Serrano, advertia a l’Ajuntament de l’Atzúbia de més d’una dotzena de llicències concedides de manera irregular per a l’edificació de construccions d’apers i cultiu -que no poden superar els 32 m2 de superfície- i que han sigut utilitzades per a alçar valuoses edificacions que sobrepassen amb escreix la volumetria permesa. Les vivendes són extraordinàriament luxoses, amb piscina i pistes de tenis algunes d’elles. De fet, hi ha edificacions valorades en tres milions d’euros. Vivendes que s’han construït en sòl no urbanitzable i en plena muntanya.

L’ajuntament va al•legar contra la resolució de la conselleria i va ser l’administració autonòmica la que va alertar que podia inclús impugar les llicències i ordenar el derrocament de les cases per a restablir així la legalitat urbanística.

L’Associació de Promotors Immobiliaris de la Província d’Alacant (PROVIA) ha pres cartes en l’assumpte perquè el sector recupere credibilitat. Després de la detenció del promotor alemany a l’Atzúvia, per presumptes delictes urbanístics, des de Provia han insistit a fomentar “la professionalització i el rigor en el sector de la promoció immobiliària”.

Precisament per això, des de l’associació defenen “la legalitat” i insten a “les diferents administracions, fiscalia i cossos i forces de seguretat de l’Estat a treballar en eixa línia de rigor que requereix el desenvolupament urbanístic subjecte a normes i regles establertes que són per a tots i que permeten un desenvolupament eficaç en l’exercici de la professió” i un pas més per a “eradicar este tipus de pràctiques il•legals que tant entelen la imatge del sector en particular i de la Comunitat Valenciana en general”.

435 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!