La Guàrdia Civil deté el presumpte autor de 22 robatoris en cases de camp i explotacions agrícoles en El Verger

Entre els objectes robats, es van trobar dos armes de foc i tres carrabines d’aire comprimit. Coneixia els horaris i itineraris dels propietaris i treballadors de les finques pròximes i ho aprofitava per a entrar amb total tranquil·litat. Un dels robatoris, de diverses muntures i material eqüestre, es va produir a escassos 150 metres de la seua vivenda.
La Guàrdia Civil ha detingut a El Verger un home, de nacionalitat espanyola i 55 anys, com a presumpte autor de 22 delictes de robatori amb força, i un delicte de tinença il·lícita d’armes, recuperant nombroses ferramentes de cultiu i de construcció, 5 muntures i divers material eqüestre, material de fusteria i llanterneria i 3 neveres. A més, s’ha confiscat un revòlver, una escopeta de caça i 3 carrabines d’aire comprimit.
Després de diverses denúncies de veïns de la zona per robatoris en cases de camp, l’Equip ROCA de Calp va iniciar una investigació en la zona d’El verger. Els robatoris es produïen en cases de camp i casetes per a guardar apers, de les explotacions agrícoles i ramaderes de la Marina Alta, normalment deshabitades, i sobre objectes com a ferramentes i efectes necessaris per a realitzar eixes tasques agrícoles.

Segons pareix, els propietaris tenien sospites sobre l’autoria dels fets, que requeien en un veí de la zona, propietari d’una vivenda amb parcel·la situada en El Verger, si bé cap dels propietaris disposava de les proves necessàries per a acusar el sospitós formalment.
Després de diverses investigacions i seguiments, l’Equip ROCA va descobrir que esta persona és de les poques que residix de forma permanent en el lloc, i coneix a la perfecció els itineraris i horaris de les persones que es desplacen diàriament a les finques a treballar o a cuidar-les, coneixement que aprofitava per a realitzar els robatoris de forma tranquil·la i segura, perquè pensava que no seria descobert.
En seleccionar el lloc on anava a actuar, escalava la tanca o la tallava per a, una vegada dins del recinte, forçar les casetes d’apers per a sostraure els objectes.

Les proves descobertes van ser determinants per a aconseguir l’autorització judicial de registre del seu habitatge. En ell es van trobar fins i tot diverses cadires de muntar pertanyents a una explotació eqüestre que es trobava a escassos 150 metres de la seua parcel·la.
En total s’han aclarit un total de 22 robatoris amb força en les coses, encara que no es descarta algun més, que podria aclarir-se pròximament. Tots els objectes sostrets han sigut tornats als seus legítims amos, i el presumpte autor dels fets, ha sigut posat a disposició judicial.

596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!