La Guàrdia Civil deté a Pego a quinze persones per captar menors perquè robaren en les seues cases

La Guàrdia Civil va començar a investigar després de produir-se robatoris en ‘circumstàncies estranyes’ en diversos habitatges de Pego, en els que no es forçaven els accessos. Els arrestats venien les peces de valor en locals de compravenda d’or i a canvi donaven diners o droga als xics.
L’Agència EFE ha distribuït la notícia donada per la Comandància d’Alacant, sobre la desarticulació, per part de la Guàrdia Civil, d’un grup organitzat presumptament dedicat a la captació de menors a Pego als que instaven a sostraure objectes de valor en els seus respectius domicilis familiars a canvi de diners o droga. L’operació ha permès detindre a 15 persones -deu hòmens i cinc dones. Dels 15 detinguts, tots de nacionalitat espanyola excepte un jove alemany, dos són menors, i els 13 restants tenen entre els 18 i els 53 anys.

Fonts de la Guàrdia Civil van informar que els menors, després de conéixer que hi havia persones -els ara detinguts- que canviaven joies per diners o droga, robaven peces de valor en els seus habitatges familiars que després entregaven a esta organització. Posteriorment, els suposats delinqüents venien les joies en establiments de compravenda d’or i dels diners obtinguts donaven als menors una part de l’efectiu o substàncies estupefaents.

L’operatiu es va establir a principis d’enguany quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement del robatori de joies en diversos habitatges del municipi en “circumstàncies estranyes”, perquè aparentment els accessos no havien sigut forçats. Després de les primeres investigacions, els agents van comprovar que totes les famílies afectades tenien com a denominador comú la presència de menors d’edat, per la qual cosa es va establir un control en la contornada d’establiments de compravenda d’or.

Després de les indagacions pertinents, la Guàrdia Civil va detectar la presència de menors que entregaven joies, presumiblement sostretes en els seus propis domicilis, a altres jóvens de la localitat majors d’edat, que eren els encarregats de procedir a la posterior venda en els esmentats negocis.

Després d’efectuar el control d’activitats i localitzar els possibles objectius, la Guàrdia Civil va realitzar les detencions al llarg d’este mes de maig, encara que fins al moment no s’han pogut recuperar les joies sostretes en els domicilis del municipi.

Als detinguts se’ls imputa la presumpta comissió dels delictes de venda de droga i receptació, per la qual cosa, en unió de les diligències, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial, que va decretar l’ingrés a la presó de dos d’ells.


362 Visites

Deixa un comentari