La Guàrdia Civil deté a Benidoleig tres hòmens per apropiar-se de 91 tones d’aliment per a la seua ramaderia mitjançant estafes

Van estendre 36 pagarés, per un valor de quasi 18 mil euros, a empreses situades en localitats de Sevilla, Salamanca, Múrcia i Alacant. Van idear un sistema perquè els transportistes no tingueren més opció que acceptar els pagarés en compte dels diners en efectiu que reclamaven els proveïdors. La investigació de la Guàrdia Civil seguix oberta.
La Guàrdia Civil ha detingut a Benidoleig tres empresaris d’una ramaderia alacantina, espanyols de 36, 29 i 26 anys, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra el patrimoni, han estat detingut per estafa i pertinença a grup criminal. Les estafes, per valor de quasi 18.000 euros, van ser realitzades a empreses agrícoles de Sevilla, Salamanca, Múrcia i Alacant.

Les denúncies es van iniciar quan un empresari agrícola d’una localitat de Sevilla, va denunciar ser víctima d’una estafa. Segons pareix un empresari alacantí li havia sol·licitat una comanda de 22 tones d’avena.
Els detinguts fixaven el lloc d’entrega en un descampat que res tenia a veure amb la ramaderia que regentaven, per a evitar ser localitzats posteriorment pels transportistes.

Al realitzar l’entrega del producte, que seria pagat en efectiu, els detinguts començaven immediatament la descàrrega del camió que transportava el producte. Una vegada descarregat el camió, el capitost del grup li entregava al transportista un pagaré pel valor acordat, al·legant que no disposaven d’efectiu, per la qual cosa el transportista no tenia més remei que acceptar-lo, ja que la mercaderia estava descarregada.

A l’intentar cobrar el xec l’endemà, l’entitat bancària informava la falta de fons en el compte de pagament, ocasionant a més unes despeses de gestió que havien de pagar els perjudicats.

El grup, perfectament estructurat, sabia perfectament com enganyar els proveïdors. Contractaven empreses d’altres províncies, per a dificultar els temps del transport. Coordinaven les entregues un avançat horari de vesprada, per a evitar que pogueren anar a una entitat bancària a comprovar els xecs.

Un dels empresaris estafats, va saber el nom real de la ramaderia, i es va presentar en ella per a cobrar en mà, però un dels detinguts es va posar en actitud agressiva, i fins i tot va intentar atropellar-lo amb el seu vehicle, el que el va fer desistir del cobrament.
L’Equip ROCA de Calp, després d’una intensa investigació, ha pogut comprovar que, en total, van estendre 36 pagarés, per un valor de quasi 18 mil euros, aconseguint més de 91 tones d’aliment (alfals, avena, farines i pinsos) per al seu bestiar. Les empreses perjudicades estan localitzades en pobles de Sevilla, Salamanca, Múrcia i Alacant.

Els tres detinguts han sigut posats a disposició judicial, encara que la investigació de la Guàrdia Civil seguix oberta, perquè falten més de 20 pagarés per aparéixer. És per això que la Guàrdia Civil fa una crida a aquelles persones que creguen que han pogut ser perjudicades mitjançant el sistema detall anteriorment perquè ho comuniquen com més prompte millor en les dependències de la Guàrdia Civil més pròximes.

681 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!