La Guardia Civil desmantella una secta destructiva a Llíber


La denúncia de dos clients amb seqüeles psicològiques va propiciar la detenció dels 5 integrants el passat dissabte. La secta captava als membres mitjançant teràpies energètiques i se’ls imputa delictes d’estafa, associació il•lícita i contra la salut pública.

La notícia més destacada del cap de setmana ha estat la detenció de cinc membres d’una secta a Llíber. La líder de la secta destructiva Amba, que va ser desmantellada dissabte passat, feia 12 anys que havia iniciat el negoci de la teràpia energètica. Durant més de sis anys havia domiciliat les pràctiques de meditació en el centre Amba situat en un xalet de Llíber.

En l’operació policial Amba es va detindre cinc persones, dos dones en el centre de Llíber, entre les que figurava la capitost del col•lectiu, un matrimoni valencià que residia a Xaló i una altra dona a Xàbia. A totes elles se’ls imputen delictes d’estafa, associació il•lícita i un delicte contra la salut pública.

El centre Amba oferia diferents cursos per a l’aprenentatge de tècniques sobre el desenvolupament espiritual i d’autoestima. Entre ells figuraven per exemple una tècnica per a trobar el xiquet que portes dins o diverses tècniques de relaxació i meditació. En el moment de la intervenció policial 15 alumnes estaven rebent un curs avançat de Reiki, una teràpia asiàtica complementària a la medicina tradicional l’objectiu de la qual és potenciar l’equilibri de l’energia vital a través de la imposició de mans.


Els cursos, pels que els alumnes havien de pagar entre 70 i 80 euros, eren la tapadora que utilitzava la líder per a captar els seus deixebles. Una vegada havien rebut diverses de les classes ja formaven part del grup i per tant devien realitzar aportacions monetàries

De fet, la subdelegació del Govern va advertir que va ser la denúncia de dos clients d’Amba la que va propiciar la detenció dels cinc integrants de la secta. Segons pareix els dos afectats havien presentat seqüeles psicològiques després de rebre la teràpia energètica del centre de Llíber per la que havien pagat. En aquest sentit, durant l’operació la Guàrdia Civil va interceptar una suma considerable de diners en metàl•lic. Malgrat tot, diverses persones van assegurar estar satisfets amb la teràpia rebuda en el centre.

Els membres de la secta canviaven els seus noms propis per noms hindús i inclòs diversos d’ells s’havien traslladat fins a l’Índia per a rebre el baptisme en aigua sagrada. Segons pareix els membres de la secta eren seguidors d’Osho un líder espiritual hindú que té deixebles en tot el món. Fonts pròximes al centre Amba van explicar que la líder del grup havia aprés les ensenyances directament d’Osho a l’Índia i que havia aconseguit l’estat de «il•luminació». A més van precisar que els seus seguidors sentien cap a ella una gran devoció.

El centre d’Amba de Llíber en el que es va detenir la líder era conegut pels membres de la congregació com «la nau». A més d’aquest centre, la secta disposava d’una altra residència en la localitat de Xàbia que era utilitzada com a vivenda pels principals capitostos de la congregació. la Guàrdia Civil no preveu més detencions i els detinguts seran traslladats durant la jornada de hui al jutjat d’instrucció número 6 de Dénia, encarregat del cas i que ha decretat secret de sumari.
495 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!