La Generalitat i els ajuntaments formen un front comú per a exigir una AP-7 lliure i gratuïta

La Consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador es reunia ahir amb una representació de més d’una vintena d’alcaldes i alcaldesses dels municipis de l’àrea d’influència de l’autopista entre els que es troben el de Dénia, Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara i Oliva. La Conselleria d’Obres Públiques està elaborant un document sobre els accessos necessaris per a quan es liberalitze esta infraestructura que es traslladarà al ministeri perquè és “fonamental per a la vertebració del territori en la nostra Comunitat”. La concessió de l’AP-7 finalitza el 31 de desembre de 2019.

170518_Reunion_alcaldes__AP7La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va assenyalar ahir, després de la reunió amb una vintena d’alcaldes i alcaldesses de pobles de la influència de l’autopista AP-7, que “la Generalitat i els ajuntaments han format un front comú per a exigir al Ministeri de Foment, una AP-7 lliure i gratuïta quan s’acabe la concessió en 2019”.

A esta reunió van assistir els alcaldes, alcaldesses i representants municipals d’Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Benicarló, Castelló, Cullera, Dénia, El Campello, Gandia, Gata de Gorgos, Oliva, Ondara, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca, la Vall d’Uixó, Vila-real, Vinarós i Xàbia.

Després de la reunió, la consellera va anunciar el compromís de la Generalitat d’elaborar un document sobre els accessos necessaris per a quan es liberalitze esta infraestructura. Segons va indicar, este document s’abordarà conjuntament amb els ajuntaments i es traslladarà al Ministeri perquè és la infraestructura és “fonamental per a la vertebració del territori en la nostra Comunitat”. A més, va assegurar que el front comú que han fet la Generalitat i els alcaldes i alcaldesses s’ampliarà a una pròxima cimera amb els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat per a “reclamar esta infraestructura necessària per a la Comunitat.”

Per a la consellera, la reunió va ser “una primera trobada necessària i imprescindible per a abordar una infraestructura que té una importància equiparable al Corredor Mediterrani”. De fet, tots els alcaldes i alcaldesses van coincidir a compartir la necessitat que l’AP-7 s’allibere i siga gratuïta a partir del 31 de desembre de 2019, quan acaba la concessió. Per això, s’ha dissenyat un full de ruta que s’anirà ampliant, per a crear una estratègia conjunta per a representar al territori valencià enfront del Ministeri de Foment per a traslladar les reivindicacions.

En este sentit la consellera va recordar que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va presentar al ministre de Foment l’Agenda Valenciana d’Infraestructures, on apareix com a prioritat l’alliberament i gratuïtat de l’AP-7. A més, va apuntar que la conselleria també es va traslladar a Madrid per a abordar la necessitat d’articular una sèrie de comissions tècniques específiques on tractar les infraestructures pendents a la Comunitat Valenciana i on es va acordar crear una comissió bilateral per a abordar l’AP-7 i la necessitat de començar a treballar en les connexions de l’autopista en el nostre territori.

No obstant això, donada la “falta de la planificació del Ministeri de Foment a dos anys perquè vença la concessió”, ha sigut la Generalitat qui ha pres la iniciativa per a redactar un document amb els ramals de connexió necessaris, ja que, ara mateix hi ha una sèrie de projectes, en molts casos oblidats, per a la construcció de variants i circumval·lacions que podrien no ser necessàries amb l’alliberament i gratuïtat de l’AP-7.

Al mateix temps, la consellera va explicar que al “igual que s’ha fet amb el Corredor Mediterrani, hem acordat ampliar la convocatòria per a un futur i organitzar una cimera amb els alcaldes i amb tots els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat que defensen la necessitat d’esta infraestructura”. Segons va apuntar, l’AP-7 lliure i gratuïta “qualificarà el territori, millorarà la connectivitat de les persones i la seua qualitat de vida, però especialment, és necessari aconseguir el consens per a esta infraestructura viària fonamental per a vertebrar el territori de nord a sud”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va ressaltar la importància que la consellera hagués convocat la reunió i va mostrar el total suport de tots els municipis presents en la reunió perquè la conselleria “faça tota la programació i totes les accions de coordinació entre els alcaldes per a manifestar davant del ministeri, la nostra opinió i les nostres reivindicacions en benefici dels veïns i de les veïnes de la Comunitat”.

En termes semblants es va expressar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que es va referit a la importància de l’AP-7 per a la competitivitat de les empreses de la Safor, així com l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, que va plantejat que el consens ja s’ha començat a produir perquè són molts els ajuntaments que han aprovat mocions en este sentit. Com és el cas de Pego, tot i estar absent en esta reunió. I és que no hem d’oblidar que els pegolins i les pegolines patixen de manera ben directa que l’AP-7 no siga lliure i gratuïta.

Finalment, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va subratllar que l’AP-7 és fonamental per al turisme i que són molts els municipis que actualment estan molt mal connectats amb els aeroports i les grans ciutats.

 

1446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!