La Gallinera tindrà dos taxis al setembre

L’Ajuntament ha tret a licitació dos places de taxi municipal per a desplaçar-se per la zona. Aquesta es una de les demandes històriques dels habitants dels diferents nuclis que formen el municipi. Actualment, per a creuar la Vall de Gallinera s’ha de tindre un vehicle disponible o bons amics que et facen el favor de desplaçar-te, una qüestió criticada històricament pels que allí residixen perquè no hi ha autobusos de línia ni taxis.

El trasport públic és un bé escàs encara que no per molt de temps perquè hi ha bones notícies per als veïns dels huit pobles -Benissili, Llombai, Alpatró, Carroja, Benissivà, Benitaia, Benialí i Benirrama- que conformen el municipi.

En l’últim ple de juliol es va aprovar traure a concurs l’adjudicació de dos llicències per a la prestació d’un servici públic de caràcter urbà i interurbà de viatgers en automòbils lleugers, és a dir, la possibilitat d’optar a un treball com a taxista municipal. El Consistori ha posat com a condició que el servici es preste sense comptador de taxímetre, per la qual cosa s’establiran quotes per la carrera.

Per a poder optar a este servici cal tindre la nacionalitat espanyola o de qualsevol dels països membres de la Unió Europea. Una altra de les exigències és, òbviament, haver complit els 18 anys i tindre permís de circulació. El demandant haurà d’aportar un vehicle propi, amb no més de cinc places i amb tota la documentació en regla.

Els residents del municipi patixen, moltes vegades, els inconvenients de la carència de transport públic, ja que el Centre de Salut més pròxim està a 20 quilòmetres, precissament a Pego. Els veïns saben que dos taxis no són la solució que s’ha vingut demandant des de fa anys, sinó un transport públic regular però almenys, serà un alleugeriment tindre una possibilitat més per a desplaçar-se.
269 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!