La Falla reivindicativa d’Obrint Camí ja és història

Dissabte cap al migdia el monument faller que enguany feia una crida a la comunicació cara a cara, va desaparèixer en qüestió de minuts devorat per les flames. La Crema de la Falla d’Obrint Camí va congregar un gran nombre gent i de fallers i falleres.
Dissabte al migdia la música fallera no va faltar a la Crema del monument d’Obrint Camí. Acompanyats de molts amics i amigues, l’Associació de persones amb discapacitat de Pego, L’Atzúbia i Les Valls va passar un matí de festa dedicat als més menuts i les més menudes. Esta companyia era agraïda enormement per la Junta de Govern, pels usuaris i el voluntariat «per haver vingut a veure la cremà de la nostra falla […] i per amenitzar-nos el matí […], per fer-nos companyia es esta xicoteta feta que ja s’ha convertit en una tradició de la nostra associació». Manifesten que la presència de tota la gent alegra sobre manera els usuaris d’Obrint Camí, una circumstància que «no es paga amb diners».
El que caracteritza la falla d’Obrint Camí és «el punt reivindicatiu i el punt esperançador» que hi desprèn «per fer veure a les persones que no tenen a ningun familiar amb discapacitat els inconvenients que li sorgixen en el dia a dia i també les alegries de les que gaudixen amb la superació de nous reptes», expliquen des de la Junta de Govern d’Obrint Camí.
L’autor del disseny de la falla d’Obrint Camí, Jordi Garcia Jordán explicava a Ràdio Pego que, quan li encomanen el disseny d’una falla es planteja que és el que es pot criticar perquè «s’ha d’anar més enllà del monument». Després de quatre falles va pensar que el millor eren «les xarxes socials adaptades a la discapacitat».

Entre els ninots es va poder veure el logotip de facebook, el de whatsapp, una televisió i, contraposadament, flors multicolors que ens suggerixen la bellesa del món real, de la visió en directe, del contacte amb la realitat.
Raquel Nadal, coordinadora del voluntariat d’Obrint Camí, explicava que amb el monument de 2016 es pretenia «conscienciar un poc a la gent que venia a visitar-nos». Arrel de la Falla d’enguany es volia fer patent que «la discapacitat existix, és una realitat evident al món», comentava Jordi Garcia qui ho contraposava a l’efecte «d’evasió d’esta realitat» que suposen les xarxes socials. Així, enguany Obrint Camí ha volgut fer una crida perquè «lleven les seues mirades de les pantalles del mòbil, de les tauletes, dels ordinadors […] i que miren també per ajudar a la gent que ho necessita». També pretenien que la gent «no només es quede amb compartir clicant un botó, sinó que toquen més la realitat que està ací al nostre poble».

572 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!