La Falla La Font s’ho emporta tot este 2015

Ha quedat primera en totes les categories: presentació, llibret, ofrena, monument infantil i monument gran. El resultat, de fet, ha estat idèntic en cadascuna de les categories. La Falla Plaça i Natzarè ha quedat segona i Falla Convent tercera. L’alegria desbordant de les falleres i els fallers de La Font contrastava amb la decepció de la Falla Convent. A la Falla Plaça i Natzarè la seua fallera major tampoc ha pogut reprimir les llàgrimes.
Uns 10 minuts abans del que és habitual ha començat en 2015 el lliurament dels premis a les Falles de Pego d’enguany. El saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego mostrava una imatge un tant distinta a l’habitual en un esdeveniment com el de hui. Es trobaven a faltar els vestits tradicionals de fallera i faller. El cel molt cobert de núvols i la fina pluja han estat els causants que enguany les falleres i els fallers pegolins lluïren els polars identificatius de la seua falla: roig els de la Falla La Font, verd fosforescent els de la Falla Plaça i Natzarè i negre els de la Falla Convent. El saló, tot i el canvi, estava de gom a gom.
Els nervis suraven per tot l’espai, com cada any per eixes hores. Totes les comissions desitjaven guanyar el primer premi de cadascuna de les categories o, almenys d’alguna. No obstant això, enguany el jurat ha fet que es donara un fet estrany. El resultat de totes les categories ha estat el mateix. Les tres comissions falleres han quedat en la mateixa posició en Llibret, Ofrena, Presentació, Monument infantil i Monument gran. Els primers premis han recaigut en la Falla La Font, els segons premis en la Falla Plaça i Natzarè i els tercers premis en la Falla Convent.Este rànquing ha provocat, s’ho podeu imaginar, llàgrimes i, ˗perquè no dir-ho˗ segur que, en algú també, cert sentiment de ràbia ˗tot i que això és només una intuïció. Els falles i les falleres de la Falla Convent, tot i que desanimats pels resultats obtinguts, han fet pinya i han pujat, tots junts, a la tarima del saló de plenaris per a recollir l’últim premi, el considerat més important pel seu valor econòmic i sentimental, es tracta del monument gran. Tots junts han cridat «visca la Falla Convent» per pujar els ànims.
A la Falla Plaça i Natzarè les més expressives han estat la seua Fallera Major, Alba Sendra Gonzàlez i la seua presidenta, Juani Ferrer, a totes dues se’ls podia veure amb claredat, els ulls rojos o cristal·lins per l’efecte de les llàgrimes.
L’altra cara de la moneda l’han mostrat les falleres i els fallers de la Falla La Font, rotunds triomfadors de la nit. No podien amagar la seua alegria i la seua satisfacció pels resultats obtinguts i no és d’estranyar tenint en compte que ho han guanyat tot. En baixar al carrer, davant les portes de l’Ajuntament han cantat, han victorejat la Falla, el president, la presidenta i la Fallera Major Infantil. Han mostrat obertament el seu entusiasme per ser els campions absoluts de les Falles de Pego 2015.


355 Visites

Deixa un comentari