La desocupació continua creixent en la comarca

La Marina Alta ja té 1.000 parats més que fa 2 anys. La forta contractació en el sector dels serveis aconsegueix frenar la desocupació al juliol, però menys que en els anys anteriors. La desocupació ha crescut en la Marina Alta un 20% en dos anys. Les dades relatives al mes de juliol situen la xifra de desocupats per damunt dels 5.000, la qual cosa suposa un augment superior al miler respecte a juliol del 2005.

No obstant, el nombre de parats el mes passat (5.067) és lleugerament inferior a la xifra del mes anterior, juny, en el que es registraven 5.141. Un descens de a penes 74 persones, molt escàs si es té en compte que cada any la desocupació sol descendir de manera molt més significativa que enguany al juliol, a causa del gran nombre de contractacions en el sector serveis, en especial en els municipis turístics.

Davant aquestes dades el sindicat Comissions Obreres ha alertat que les xifres de la desocupació al juliol, tot i el lleuger descens respecte a juny, no són precisament positives. I matisa que «és el sector serveis el que espenta eixe descens». Per contra, en el sector de la construcció, adverteix el sindicat, al juliol ha crescut la desocupació; fet que «respon a eixa mala pràctica empresarial i tan danyosa per a la marxa del nostre mercat laboral d’expulsar als treballadors perquè no gaudisquen de les vacances amb una situació laboral d’alta», segons s’afirma des del sindicat.

Dels sis principals municipis de la comarca en quant a nombre de població, només Pego va registrar al juliol del 2007 menys parats que al juliol del 2005; en concret, 11 menys. A Dénia, els desocupats són 1.749, enfront dels 1.359 de 2005; a Xàbia, 652 pels 435 de fa dos anys; a Calp, en els últims 24 mesos ha crescut la desocupació en 159 persones; a Benissa, en 64; i en Teulada, en 38.

280 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!