La Cubana conquista Pego

El teatre Municipal es va omplir de gom a gom per a veure actuar a La Cubana i el seu espectacle no va defraudar a ningú tot i la sorpresa i el cabreig inicial d’arribar al recinte quan l’obra ja feia minuts que s’havia començat. Formava part del secret i la màgia del teatre i de La Cubana, uns fora de sèrie que sols han actuat a Pego en tota la Marina Alta per a celebrar el seu 25é aniversari. Si en televisió una imatge val més que mil paraules, en ràdio el so és un element fonamental i escoltant la intensitat dels aplaudiments la gent que no va poder o no va voler anar al teatre es pot fer una idea de com va estar l’actuació d’ahir de La Cubana. En menys d’una setmana el teatre Municipal de Pego, el més gran i important de tota la comarca, s’ha omplert amb dos espectacles: primer l’estrena del grup amateur pegolí, La Butaca Teatre i ahir amb la representació de La Cubana. Mil persones han passat pel recinte per gaudir amb la màgia del teatre, amb un fet destinat a commoure vivament a qui el contempla.

I ahir ningú es va quedar neutre. De fet molts arribaren al teatre i es van trobar amb una desagradable sorpresa. L’obra ja portava minuts en marxa el que va indignar a més d’un, mentre un personatge de la companyia mamprenia als espectadors i els criticava la seua tardança.

Totes les obres de La Cubana tenen un secret i aquesta també. Els que la varen veure fa més de 20 anys el van mantenir ja que forma part de l’espectacle, la barreja entre allò real i allò fantàstic té un espai de luxe a La Cubana. I és que molts es van posar les seues millors gales, van quedar a sopar per a anar al teatre i quan van arribar es van trobar amb la sorpresa d’un cartell que deia que la funció començava a les 9. I efectivament, el teatre estava ple de gent mentre l’espectacle de variettés feia estona que anava en marxa.

El públic desconcertat preguntava si després anaven a tornar-ho a fer davant la mirada còmplice dels treballadors de l’ajuntament. Més d’un va entrar indignat al recinte, sense saber-ho ell també havia estat protagonista. I és que La Cubana en el seu 25é aniversari ha volgut fer un homenatge a les companyies de teatre, a ells mateixos i a la gent dels diferents pobles que han convertit aquesta companyia de Sitges en un referent.

Però l’obra comença realment quan s’acaba la revista de variettés. L’home que ha posat de volta i mitja a tot aquell que arriba tard diu que l’obra s’ha acabat, tots cap a casa perquè ells deuen arreplegar perquè demà actuen a Santiago de Compostela. Són moment de desconcert, magníficament aconseguits per La Cubana que a eixes hores de la nit, quan tan sols passen 5 minuts de les 10, hora d’inici oficial de l’obra ja ha aconseguit crear tal guirigall que té a tota la gent entregada.

I a partir d’ací l’obra transcorre en temps real. Mentre els actors i tècnics desmunten l’escenari es veu, en clau d’humor, que passa quan finalitza un espectacle. El públic continua ocupant un lloc privilegiat i es converteix en un personatge més, que igual plega cortines, fa una cadena per desmuntar l’escenari o es menja un entre pa de companatge amb la resta d’actors.

Els actors i actrius, els artistes en general, viuen de l’aplaudiment, escassos segons que venen a refrendar hores i hores d’assaig, muntatge i representació, un fet que a Pego no va faltar, el rendiment del públic davant el treball aconseguit per la companyia de teatre. Des de Ràdio Pego sols ens queda felicitar a la regidora de Cultura Elvira Ciurana per haver estat l’únic poble de la Marina on La Cubana ha actuat i encoratjar-la a que continue amb la línia d’apostar per actuacions de teatre amateur i professional al nostre poble. Milers d’espectadors en sols cinc dies avalen aquesta política.

198 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!