La corporació municipal de Pego coincidix en la petició de la FVMP d’exigir al Consell que pague el que deu als ajuntaments

Tots els grups que conformen la FVMP han elaborat un manifest per a reclamar a la Generalitat Valenciana “el pagament íntegre dels deutes amb els ajuntaments” o un fixar un calendari de pagament.
El passat 5 d’abril el plenari de l’Ajuntament de Pego aprovava una moció presentada pel Bloc-Compromís en la que, entre d’altres coses, “l’Ajuntament de Pego exigisca a la Generalitat Valenciana el pagament als ajuntaments de les subvencions que els deu”. La moció va ser aprovada per 10 vots a favor, els dos del Bloc-Compromís, quatre de Ciutadans de Pego, quatre del PSPV i 7 abstencions, del PP.

Esta petició coincidix amb la feta pública ahir per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. La seua Junta de Portaveus, integrada pel PP, el PSPV, EUPV i el BLOC emetia un comunicat de premsa que “recollia la delicada realitat financera de les Entitats Locals, i que reclama l’acció de la Generalitat en el compliment de les seues obligacions”.

La FVMP deixa clar al principi del manifest que són “conscients de les dificultats que tenim les administracions. De fet, les vivim en primera persona a diari, per la nostra proximitat als veïns i veïnes”. No obstant, fa palès que “en la situació global de crisi que tenim, la situació econòmica i financera dels municipis valencians es troba al límit”.

Posa de relleu el manifest de la FVMP que “sense resoldre” el finançament local, “ i pendent de les noves decisions que puguen afectar al món local des de l’Estat, les dificultats s’agreugen pel deute de la Generalitat amb els ajuntaments, derivats de l’incompliment dels diferents compromisos adquirits als darrers anys”.

El deute que la Generalitat Valenciana té amb els consistoris, d’entre 500.000 a 600.000 amb el de Pego, “compromet, encara més, la capacitat dels municipis per fer front a les seues obligacions i a les necessitats que diàriament ens demanen els nostres veïns i veïnes” i tot i que des de la FVMP es creu que “no n’hi ha cap intencionalitat d’empobrir més encara als ajuntaments, eixe està sent el resultat de les decisions preses pel govern de la Generalitat i de l’Estat”.

La situació precària de les finances municipals s’agreuga per “la reclamació per part de l’Estat de la devolució de les transferències de més que va atorgar a compte als municipis els anys 2008 i 2009, per causa d’una previsió errònia feta pel mateix Estat i que va ser superior a la real. Ara, l’Estat, ens reclama estos diners. I no sols això, sinò que ja ens ha retés la primera part, amb la promesa que buscarà solucions per al pressupost del 2012”, recorda la FVMP que conclou que “tot açò ens col•loca al límit de les nostres possibilitats”.

Per tot això la FVMP acordava “exigir al Govern de la Generalitat Valenciana el pagament íntegre dels deutes amb els ajuntaments derivats d’acords i convenis que afecten al desenvolupament de competències municipals signats als darrers anys. En el cas que el pagament no puga ser immediat, demanem a la Generalitat que fixe el calendari pel pagament del deute, integrant al conjunt de les conselleries i dels seus organismes dependents”.

Preguntats per la qüestió els representants pegolins que van assistir al ‘De primera mà’ d’ahir dimarts convenien a aprovar el manifest. Andreu Dominguis desvelava el deute pendent de la Generalitat amb l’Ajuntament de Pego que està al voltant dels 600.000 euros, a més d’agrair el gest de la FVMP “perquè és una realitat que fa molt de temps que està sol•licitant-se”.

Maite Ferrándiz, pel PP, ressaltava del text que hagués nascut de tots els partits que conformen la FVMP el que significa, segons la popular que “el que és política local és una cosa i el que és política estatal o autonòmica és una altra”. Feia este aclariment Maite Ferrándiz perquè la FVMP està presidida pel PP, qui té majoria en la federació.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, lamentava i deixava patent que l’administració local “és el parent pobre i tot el que fan les administracions grans ens esguita d’una manera salvatge”. També lamentava del Ruste que “en comptes de donar un impuls important a l’economia, en una inversió pública com cal per a que es cree ocupació, per a què el crèdit fluisca i tirem una miqueta avant entre tots i totes, resulta que l’estrangula” la macroeconomia.

Pascual Garcia, per Ciutadans de Pego, recordava que les entitats locals, almenys la de Pego, estan intentant que les mesures que es prenen de reducció de la despesa “siguen els menys gravoses possibles per a la ciutadania”.


441 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!