La Conselleria d’Educació veu favorable que Patrimoni cedisca l’ús o la propietat de l’antic institut de Pego definitivament

És el que explicava a Ràdio Pego la regidora de Participació Ciutadana, Rebeca Bañuls, després de la reunió mantinguda amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. Una reunió a la que també van acudir l’alcalde, Enrique Moll i el regidor d’Educació, José Merí. Este últim també ha avançat que «la Conselleria s’ha compromès a enviar, a curt termini, els seus tècnics per a valorar, supervisar i subsanar, en la mesura de les seues possibilitats, les deficiències de tots els centres educatius».
Dimecres de matí l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el regidor d’Educació, José Merí i la regidora de Participació Ciutadana, Rebeca Bañuls es van desplaçar a València per a reunir-se amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. Diversos van ser els temps que van tractar.


Foto:Alcaldia


De l’àmbit estrictament educatiu, avançava hui a ‘Taula Oberta’, José Merí, que el secretari autonòmic els va traslladar que «la Conselleria s’ha compromès a enviar, a curt termini, els seus tècnics per a valorar, supervisar i subsanar, en la mesura de les seues possibilitats, les deficiències de tots els centres educatius». Sobre el Pla Xarxa Llibres, els informaren que l’ordre que el regula es publicarà en breu, abans que acabe el mes d’octubre. Finalment, des de la Conselleria també els van avançar la possibilitat que, per al proper curs escolar, «s’incorpore a l’Escoleta infantil ‘La Trilladora’ la gratuïtat del servei de 2 a 3», el programa pilot que Educació ha posat a funcionar enguany, entre d’altres, a dos escoles infantils de Dénia. Sobre totes estes novetat Merí informarà directament a la comunitat educativa en un Consell escolar municipal extraordinari que ha convocat el proper dijous, 15 d’octubre.

L’altre tema que es va tractar durant la reunió amb el secretari autonòmic d’Educació és la revisió i ampliació de la concessió de l’antic institut de Pego a l’Ajuntament. Sobre esta qüestió, durant l’Informatiu de dimecres, la regidora de Participació Ciutadana, Rebeca Bañuls va qualificar la reunió de «productiva» i és que, de la mateixa, es va emplaçar els representants municipals a tenir una futura reunió amb Patrimoni. Recordava Bañuls que «fa un any enrere va ser Patrimoni qui va cedir a l’Ajuntament de Pego el primer edifici de l’antic institut per un any».

Rebeca Bañuls va traslladar a Miquel Soler que, el fet que la cessió siga només d’un any provoca que, a l’hora de plantejar el desenvolupament d’un projecte «que implica inversió de diners, temps i gent […] no servisca per a res» i més tenint en compte que el termini finalitza a desembre.


Foto:Alcaldia


La resposta de Soler va ser, segons relatava la regidora de Participació Ciutadana, que l’Ajuntament té dos possibilitats: demanar la pròrroga de la cessió de l’ús o sol·licitar la cessió de la propietat. Una propietat que, explicava Bañuls, seria compartida entre l’Ajuntament i la Conselleria. Esta es podria dur a terme, advertien des d’Educació, «sempre i quan la resta de centres educatius de la localitat tingueren les necessitats cobertes». Donat que a Pego la taxa de natalitat no és elevada ni té visos de ser-ho, això seria possible, apuntava Bañuls.

Tot el que s’ha explicat fins ara feia afirmar la regidora de Participació Ciutadana que, després de la reunió en Patrimoni —que encara no té data— és factible que «ens concedisquen una cessió ja definitiva» que és, declarava Rebeca Bañuls, «el que ens interessa».

Introduïa una novetat la regidora de Participació Ciutadana, la possibilitat que cedisquen tot l’excentre educatiu. Si això és dóna, argumentava Bañuls que «el projecte l’hem de mirar d’una altra manera», s’hauria de mirar «a lo grande» perquè «són moltes coses que s’han de mirar, moltes associacions que caben, moltes coses que es poden fer i el projecte ja el podem agafar d’una altra manera» perquè seria definitiu i amb tot l’espai per a poder utilitzar.
727 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!