La Conselleria d’Educació preveu tancar una nova unitat de primària al col·legi Ambra

A mitjan setmana Educació feia públic l’esborrany del pròxim curs. L’arranjament escolar per al curs 2016/2017 preveu que hi haurà 414 unitats mes en Educació. Però també preveu el tancament de 85 unitats, entre les que trobem una nova supressió al col·legi Ambra. També n’anunciava el cessament provisional del col·legi El Puig de la Vall d’Ebo.
L’esborrany de la planificació del pròxim curs 2016-17 en els col·legis públics, l’anomenat arranjament escolar, que va presentar dimecres la Conselleria d’Educació als sindicats preveu l’obertura d’un total de 414 noves aules i el tancament d’altres 85.

Este increment suposa doblegar l’augment respecte a l’actual curs, en el que es van crear 199 unitats més, segons les estadístiques difoses pel Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (Stepv). Este és el major creixement d’aules des que en el curs 2012-13 van començar les retallades en l’ensenyament públic.

Bona part de la pujada respon a la baixada de ràtios en Infantil de 3 anys ordenada per la conselleria que lidera Vicent Marzà, que permetrà passar de tenir 30 alumnes per aula a tindre’n 25. També respon a la incorporació a l’arrenjament de les 35 aules experimentals de 2 anys que es van crear a l’octubre i, per tant, no estaven en la planificació feta per l’anterior Consell del PP. També cal destacar l’increment d’aules dels Col·legis d’Educació Especial (CEE) i les de Comunicació i Llenguatge (CiL) en centres ordinaris per a facilitar la integració d’alumnes amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

La província d’Alacant comptarà amb 99 unitats més, perquè s’habiliten 131 i es clausuren 32. Una d’eixes unitats correspon, de nou, al col·legi Ambra. Al Ceip Ambra la primera unitat que es va eliminar va ser fa sis cursos. La segona unitat d’infantil es va eliminar el curs 2013/2014 i en 2015/2016 es va clausurar una nova unitat d’infantil. Per al curs que ve se suprimirà una unitat de primària.

D’altra banda, a la Vall d’Ebo, la baixa natalitat ha provocat que la Conselleria d’Educació arrange per al curs que ve el tancament de l’activitat del col·legi ‘El Puig’. Junt amb els col·legis ‘La Encina’ de Villena i el del Castell de Guadalest està previst que «cessen provisionalment les seues activitats». Es concreta una «autorització per al no funcionament» d’estos tres centres el curs que ve.


Els Consells Escolars Municipals podran presentar al·legacions fins al 6 d’abril.
623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!