La Conselleria cita a AMADEM amb un càrrec sense competències

Des de l’associació pensen que “això és una burla” envers les persones que pateixen una malaltia mental i els seus familiars. El proper pas és una reunió amb el director de l’hospital comarcal, ja que és la persona amb capacitat de contractar personal mèdic, en este cas psiquiatres. D’altra banda, aquest diumenge AMADEM celebra la seua I Jornada de Portes Obertes al Campell, a Pedreguer. El dilluns passat, dia 13 d’octubre, AMADEM tenia una cita amb un càrrec de la Conselleria de Sanitat per a intentar arribar a una solució que acabara amb la insuficiència de psiquiatres a la comarca, entre d’altres qüestions importants que rodegen a la salut mental de la Marina Alta i la seua caòtica situació. Aquest càrrec era el cap de servei de Salut Mental, una persona que no té capacitat de decisió dins l’organigrama intern de la Conselleria. Des d’AMADEM, a través de la seua psicòloga, Ester Escrivà, relaten que aquesta persona “ens va dir que ens podia atendre perfectament, pero que li sabia malament, però no podia fer res més.”

Davant aquest panorama, no és d’estranyar que la Junta Directiva de l’Associació pensara que “era un poc de burla” la reunió que els havia concedit la Conselleria. Una cita que asseguren van preparar “perquè callàrem, per anar passat llargues, anar passant el temps, però –asseguren- no tenen intenció de buscar una solució”.

El pas següent que té previst fer AMADEM “és demanar una reunió amb el director de l’hospital comarcal que és, segons ens han dit, el que té capacitat per a contractar els psiquiatres”. El que pretenen des de l’associació comarcal és que entre les dues parts “es trobe una solució”.

AMADEM està farta que des de totes les administracions sempre diguen el mateix, “que no troben suficients psiquiatres, que no és que no vullguen contractar-ne, sinó que no hi ha suficients”, però des de l’Associació d’Amics de la Marina Alta d’Ajuda als Malalts Mentals sospiten que “si que hi ha però tal volta les condicions que ofereixen ací no siguen les millors i no vullguen quedar-se”.

Un altre dels passos que va a donar la Junta Directiva d’AMADEM és posar-se en contacte amb la Federació de Persones amb Malaltia Mental i Familiar a nivell nacional, on estan federats, “per veure que ens aconsellen, a qui hem de dirigir-nos”. Així mateix, des de l’Associació creuen que “és molt important una sensibilització social, una pressió que faça veure la importància que tenen estes malalties que van en augment. Perquè se li done la importància i l’atenció que mereix.”

En aquesta línia AMADEM ha preparat per a aquest diumenge la I Jornada de Portes Obertes al Campell, a Pedreguer, per a “donar a conèixer la nova seu de l’associació”. Des de les 10 del matí i fins a les 8 de la vesprada es podrà visitar la nova seu i assistir a les diferents activitats programades com són l’actuació musical de José Ramón Ivars, els tallers de mandales per a totes i tots i la presentació del llibre ‘Diario de una enfermedad mental: Esquizofrenia’ escrit per Antoni Ramos Bernal.

576 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!