La Comunitat de Regants en període d’actualització

En la seua última Junta General Extraordinària, la presidència de la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres de Pego va decidir paralitzar el procés de convocatòria d’eleccions per a renovar mitja junta i la mateixa presidència per a actualitzar el seu padró i els seus estatuts, després de veure interessos polítics al darrere de la proposta de renovació realitzada per un grup de socis. La Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres continua en un procés d’agitació al si d’algunes de les seues files. El motiu sembla romandre en el domini polític de la Junta i Presidència de la mateixa. Bernardino Ortolà, president actual de la Comunitat de Regants va començar a sospitar després de comprovar que en les darreres juntes assistien més socis dels habituals, el que va dur a preguntar-se que estava coent-se alguna cosa. En una de les assemblees fins i tot, afirma Ortolà, que algú va advertir que si el procés de votació no era correcte l’impugnarien.

Per a fer les coses ben fetes, presidència es va informar del procés a seguir per a convocar unes eleccions internes i tot indicava que s’havia d’encetar un procés d’actualització. D’una banda del padró de la Comunitat de Regants, ja que durant els últims anys es poden haver produït canvis en el cens i no haver estat reflectits. I d’altra banda, els estatuts que són d’aproximadament el 1929 i des d’aleshores no s’han tocat, el que comporta que molts dels seus articles deuen estar desfasats. De fet, més de 1000 comunitats de regats sota la denominació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer han revisat els seus estatuts comparant-los amb la normativa de la Confederació, procés que hauria de passar també la Comunitat de Pego.

“A partir d’ahí que es presente qui vullga”, reafirma Bernardino Ortolà, que afegeix que “no és urgent convocar res” perquè ara la marjal està en guaret, és a dir, en període de descans fins a març, aproximadament.

664 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!