La Comissió local d’estudi de la viabilitat de la jornada contínua escolar informa de les conclusions del seu estudi

Esta comissió està formada per un membre de cada AMPA i per un mestre de cada centre del municipi i va nàixer del Consell escolar municipal amb la finalitat d’avaluar els avantatges i desavantatges d’implantar la jornada contínua als col·legis de Pego. Per a fer-ho, entre d’altres coses, han visitat centres pilot. Demà, totes les escoles han organitzat reunions 4 reunions informatives per a transmetre els resultats de l’estudi.
Una publicació de l’AMPA del col·legi Rosalia Bondia sobre la convocatòria de 4 reunions informatives al voltant de la jornada contínua ha despertat la curiositat de Ràdio Pego sobre la qüestió. El resultat ha estat assabentar-se que des del Consell escolar municipal va eixir la proposta de crear una Comissió local d’estudi de la viabilitat de la jornada contínua al municipi formada per un pare/mare de cada AMPA i un/a mestre de cada centre escolar de la localitat.

Esta Comissió, com indica el seu nom, ha tingut com a objectiu estudiar la viabilitat de la implantació de la jornada contínua escolar proposada per la Conselleria d’Educació als quatre col·legis del municipi. Per a fer-ho, entre d’altres coses, els membres de la Comissió han visitat distints centres pilot.

Una vegada amb l’informe damunt la taula els claustres dels quatre col·legis de Pego, i també els consells escolars de cada centre, han aprovat participar en el projecte i han sol·licitat a la Conselleria d’Educació implantar la jornada contínua per al curs escolar 2015/2016.

El següent pas es durà a terme demà dijous, 5 de març, quan hi ha convocades distintes reunions informatives dirigides als pares i les mares.

Els horaris són:
– Rosalia Bondia: 9h., 12.30h., 15h., 20h.
– Carolina Sala: 9h., 11.30h., 15.15h., 20h.
– Ambra: 9h., 11.30h., 15.15h., 20h.
– Sant Antoni: 9h., 15h., 19.30h.

Actualment no hi ha una normativa que regule la jornada contínua, suposadament, segons s’informa en una nota de premsa de 24 de març de 2014, «la Conselleria d’Educació està treballant en el futur Decret que regularà la implantació de la jornada escolar contínua en els centres d’Educació Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana, en el que l’opinió de les famílies serà decisiva».

En esta nota, però, Educació sí que especifica que la jornada contínua «s’haurà de sotmetre a votació de les famílies, requerint-se com a mínim una participació del 60% dels pares i mares, i el resultat de la votació haurà de ser del 90% dels vots a favor de la jornada contínua perquè s’implante el nou horari».

I, si finals de l’any passat la Conselleria d’Educació calculava que entre gener i febrer de 2015 es podria celebrar la consulta als pares i les mares, la veritat és que, a hores d’ara, res se sap de la seua regulació. Malgrat tot i, en previsió, des del Consell escolar municipal pegolí va eixir este projecte en comú de Comissió d’estudi que ha fet la seua feina i demà la presentarà als pares i les mares dels quatre centres.

Dimarts que ve, 10 de març, segons han informat des d’una de les direccions de centre, es realitzarà la votació que hem esmentat perquè els pares i les mares manifesten la seua opinió sobre la implantació de la jornada contínua. Tot apunta que eixe dia les escoles tindran un horari especial.

Des de la Conselleria d’Educació expliquen que els diferents centres pilot que han participat en el programa experimental per a la implantació de la jornada contínua en Educació Infantil i Primària han tingut com a objectius «avaluar la potencialitat d’esta mesura organitzativa per a afavorir l’increment de l’èxit escolar i la màxima integració de l’alumnat en les activitats del centre; afavorir la cohesió social i la compensació de desigualtats de l’alumnat; previndre l’absentisme escolar; afavorir el desenvolupament personal i la convivència escolar a través d’activitats gratuïtes, esportives, artístiques i lúdiques; promoure la participació de pares, mares, tutors legals i AMPA en la vida del centre, i afavorir l’obertura del centre al seu entorn com dinamitzador cultural i social del mateix».

Expliquen des d’un dels centres pegolins que la jornada contínua (de 9 a 14h.) permetrà conciliar millor vida laboral i familiar, entre d’altres coses perquè l’alumnat podrà dinar en família i estaran més descansats. Així mateix destaquen que, tot i que les classes finalitzen a les 14h., els centres estaran oberts fins les 16.30h., i es podran fer activitats extraescolars. Qüestions que es tractaran a les reunions informatives de demà dijous.
459 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!