La Comissió Estellés de Pego es reunix per a preparar diferents activitats d’homenatge al poeta

Entre d’altres activitats previstes està l’exposició itinerant de Vicent Andrés Estellés que es podrà contemplar a la Casa de Cultura del 23 al 27 de setembre. La presentació del poemari de Mª Dolors Pellicer ‘100 haikus amb gust de boira’, divendres 27 de setembre, també a la Casa de Cultura.. Dissabte 28 de setembre, recitació oberta de poemes diversos, tant d’Estellés com d’altres autors i autores a la plaça de l’Ajuntament a partir de les 18 hores. El 5 d’octubre es presentaria el darrer treball de Salvador Bolufer i Enric Murillo, ‘Estellés en Solfa’. Els actes encara estan en procés d’ajustament.
Ahir a la vesprada una vintena de persones es reunien a la Casa de Cultura de Pego per a organitzar la IV Festa Estellés a Pego. Des de fa 4 anys l’escriptor Josep Lozano promou actes a favor de la cultura i de la llengua per a “celebrar el naixement d’un dels nostres grans poetes: Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre o en la primera quinzena d’aquest mes, atés que el poeta de Burjassot va nàixer el 4 de setembre de 1922. I per què el poeta de Burjassot? Perquè és el més pròxim i d’una obra més accessible i receptiva en amplis estrats populars. És a dir, fer una festa amb la intenció que tinga continuïtat en anys futurs i establir-la com una tradició nostra”, com va expressar el mateix Lozna el primer any de la Festa Estellés celebrat el 8 de juliol de 2010.
Enguany, però, és encara més especial perquè 2013 es considera Any Estellés en celebrebrar-se els 20 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés el que permés que moltíssims municipis i entitats del País Valencià hagen dedicat o dediquen activitats a l’emblemàtic poeta. Pego és un d’eixos pobles que enguany se suma a la iniciativa. Ho fa amb bastants activitats “que honoren la memòria i el llegat d’Estellés” pel que li arriba a Ràdio Pego.

Ja sabem que a Pego hi ha molts escriptors/es, recitadors/es, músics i molta gent amb talent i és per això que no deu haver estat difícil coordinar tot això que està coent-se i que s’iniciarà a partir de la darrera setmana de setembre. El calendari que està perfilant-se és el següent:

Exposició sobre V. A. Estellés del 23 al 27 de setembre a la Casa de Cultura.

Presentació del darrer poemari de Maria Dolors Pellicer, ‘100 haikus amb gust de boira’ amb l’actuació de Trescant a la Casa de cultura, el divendres 27 de setembre a les 20 hores.

Jam literària Estellés amb lectura de poemes oberta de l’autor i d’altres poetes i poetesses amb l’acompanyament musical de Ferran Ferrando. Les persones que estiguen interessades a participar poden inscriure’s a la Casa de Cultura. El més probable és que la recitació comence al voltant de les 18 hores i es duga a terme a la Plaça de l’Ajuntament el dissabte 28 de setembre.

Dins la Setmana Estellés que està organitzant la Comissió Estellés de Pego també inclou la presentació, per fi, del darrer treball de Salvador Bolufer i Enric Murillo, ‘Estellés en solfa’. Tot fa indicar que esta actuació tan esperada tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, tot i que està encara per confirmar la data, l’hora i el lloc.

A mesura que es confirmen totes estes activitats continuarem informant.
382 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!