La comissió de seguiment de la sanitat de la Marina Alta es reunix amb la Consellera de Sanitat

Esta reunió està sol·licitada des de febrer, després de produir-se la primera reunió del grup de treball de la comissió —integrat per representants dels governs municipals i de la Plataforma. A esta reunió han acudit els alcaldes de Pedreguer, Dénia i Pego, la regidora de Sanitat de Dénia i dos representants de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública per a explicar de primera mà les reivindicacions més importants de la comarca en matèria sanitària.
Este matí l’alcalde de Pego, Enrique Moll, l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la regidora de Sanitat de Dénia, Cristina Morera i dos representants de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta —integrants del grup de treball de la comissió de seguiment del procés de reversió de la sanitat comarcal— s’han reunit a València amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Dolores Salas, el subsecretari de la Conselleria, Ricardo Campos i la directora general d’Alta Inspecció Sanitària, Maria Luisa Roselló.

En esta reunió s’ha dut a terme un intercanvi d’impressions que, en paraules de l’alcalde de Pego, Enrique Moll, «ha sigut prou interessant». La Consellera de Sanitat, explicava Moll, ha expressat als representants comarcals, «la voluntat que la sanitat a la comunitat siga pública a la Comunitat Valenciana», tot i que, admetien que «hi ha entrebancs com és la reversió de l’Hospital de Dénia». La concessió no finalitza fins el 2014, una data bastant llunyana. No passa el mateix, però, amb l’Hospital d’Alzira que finalitza la concessió en 2018 i la voluntat és no renovar-la.
Així, la Consellera de Sanitat Universal ha constatat la dificultat que comporta la reversió de la sanitat a la Marina Alta per l’alt cost que suposaria per a una conselleria que està en números rojos degut a l’infrafinançament de la comunitat autònoma. Sanitat tampoc es planteja presentar un litigi contra Marina Salut perquè això suposaria allargar encara més el procés de reversió, tenint en compte la lentitud de la justícia espanyola.

La nova via que està estudiant la Conselleria és, com ja avançara en la seua visita a la comarca el President de la Generalitat Ximo Puig, la compra del 65% de les accions de l’asseguradora DKV —que ja ha manifestat la seua voluntat d’abandonar la sanitat comarcal. Esta possibilitat ha estat plantejada com la més viable per Carmen Montón als representants comarcals. L’alcalde de Pego explicava en directe a l’Informatiu de Ràdio Pego que això passar a tindre «una gestió pública d’una gestió publico-privada fins el 2024 que és quan s’acaba la concessió». Afegia que això seria «sempre i quan no arribaren a un acord amb Ribera Salut que és propietària del 35% d’accions». En este cas, abans de 2024 la sanitat comarcal passaria a ser pública.
Esta vesprada a les 16.15h., es continuarà parlant a València sobre la concessió de l’Hospital de Dénia. En esta ocasió es reuniran el Conseller d’Hisenda, Vicent Soler, la Consellera de Sanitat, Carmen Montón i el Delegat conseller de DKV.

Mentre una cosa o altra ocorre, els representants de la comissió de seguiment han demandat a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, un control més exhaustiu en les mancances que continuen existint en la gestió sanitària. Dos exemple de demanada explicats per Enrique Moll han estat, d’una banda l’exigència que es cobrisquen el 50% de les baixes de personal que es produïxen per vacances, sobretot en època estival. De l’altra, que es controlen millor els anuncis com el de la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent que no va suposar cap reforç de personal, sinó simplement el trasllat del servei ja existent a les instal·lacions del CSI de Dénia en la Pedrera.

Concloïa l’alcalde de Pego que els resultats d’esta reunió d’alt nivell ha estat «prou satisfactoris».
669 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!