La comarca inicia el curs amb més de 50 barracons i vora 12.000 alumnes

Pego és la localitat de la Marina Alta amb més aules prefabricades, 20 en un sol col•legi, Carolina Sala. Xàbia reparteix les seues dotze aules prefabricades entre els tres col•legis del municipi. Tres grups de Dénia, 2n d’Infantil i 3r i 6t de Primària, superen la ràtio permesa. L’educació comarcal no està per tirar coets. Més de 11.500 alumnes van començar el curs escolar 2007/08 en la Marina Alta i molts d’ells rebran les classes en aules prefabricades. De fet, els barracons superen el mig centenar en Infantil, Primària i Educació Especial.

Un total de 3.633 xiquets de Dénia, La Xara i Jesús Pobre, entre 3 i 12 anys tornaren el divendres a les aules per a inaugurar un nou curs. Les places, a la capital comarcal han sigut suficients. Des de l’ajuntament també s’ha informat que l’augment de la ràtio per aula s’ha donat en tres grups: segon d’Infantil i tercer i sisè de Primària. En estos grups hi haurà 26 alumnes, un més del que marca la ràtio per aula.

En el col•legi d’Educació Especial de Dénia, Raquel Payà, continuen comptant amb tres barracons, a l’espera de l’ampliació del centre. De fet, en l’últim plenari ja es va aprovar iniciar els tràmits per a l’ocupació directa dels terrenys que afronten amb el col•legi per a la seua imminent ampliació.

D’altra banda, a Xàbia són uns 2.050 alumnes els que començaren divendres el curs escolar. Alguns d’ells hauran de rebre les seues classes en els 12 barracons que es reparteixen entre els tres col•legis del municipi, el Trenc Alba, el Graüll i el Vicente Tena.
A Calp, tenen els mateixos barracons que l’any passat, set, i cinc d’ells estan instal•lats en el col•legi Paternina. Encara que ha augmentat el número de matriculats, no han fet falta més aules prefabricades perquè els nous alumnes passaran a omplir les aules de la guarderia Verge de les Neus a l’espera que es construisca el nou centre en Benicolada. Són 1.700 xiquets matriculats entre infantil i primària.

Benitatxell, amb 300 xiquets començant divendres les classes, té instal•lades aules prefabricades amb capacitat per a 100 xiquets. El col•legi de Beniarbeig ja utilitza dos barracons i tindrà dos més, a l’espera que comence a construir-se el nou centre escolar. Fent cas a les previsions més optimistes, els alumnes podrien instal•lar-se en el nou col•legi el curs que ve.

Continuant amb el repàs a la comarca, han augmentat el nombre d’alumnes que cursen estudis en Gata. Són 530, per la qual cosa s’han hagut de demanar més professors.

A Pego, el nombre de barracons supera a qualsevol altre municipi amb 20 mòduls prefabricats que es concentren en un només col•legi, Carolina Sala, un cas ben conegut per la societat pegolina. Al voltant de 200 alumnes reben les seues classes en una aula prefabricada a l’espera que la Conselleria d’Educació enderroque l’antic edifici educatiu i el substituisca per un de nou.

Al respecte del nombre d’alumnes matriculats enguany fins a segon d’ESO són 1105, provisionalment. Un nombre que permet incorporacions tardanes. Els xiquets i xiquetes de 3 anys s’eleva a 83 per al curs 2007/08 que s’acaba d’iniciar.


327 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!