La coalició Esquerra Pego – Esquerra Unida obri un procés d’elecció de candidatura, candidats i programa

Eixe va ser l’anunci del portaveu d’Esquerra Pego, Saül Ortolà, en l’acte de presentació de la candidatura de la coalició dut a terme dissabte a la Casa de Cultura de Pego. Un acte apadrinat pel Diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà i el Diputat d’EU a les Corts, Lluís Torró.
Dissabte passat es presentava a la Casa de Cultura de Pego la candidatura de la coalició entre Esquerra Pego i Esquerra Unida per al municipi. Com a padrins d’esta unió van acudir al municipi el diputat del Congrés per ERC, Joan Tardà i el diputat a les Corts per EU, Lluís Torró. Prèviament a la presentació, tots dos diputats van passar per l’Ajuntament de Pego per a signar en el llibre d’honor. Ho van fer acompanyats per l’alcalde, Enrique Moll i la regidora d’Educació i Cultura, Alicia Siscar.


Entrant ja en l’acte de presentació de la candidatura i començant per la darrera intervenció, pronunciada pel portaveu d’Esquerra Pego, Saül Ortolà, este va recordar que l’acord entre les dos formacions d’esquerres «s’ha forjat als carrers, a les plataformes, a les associacions, a la lluita de carrer» i ho ha fet, en certa manera perquè totes dues formacions «pensem que a la nostra comarca cal lluitar i cal donar la cara per ella». Així mateix Ortolà va definir la presentació de la candidatura de la coalició a Pego com «un punt de partida que no només contempla les nostres formacions sinó que apostem per un punt de trobada ciutadana». Detallava el portaveu republicà que «volem posar les sigles dels partits en mans de qui vullga defensar al poble treballador, els serveis públics, els drets dels parats, la sanitat, l’educació, i tots els serveis que ens neguen, que ens castiguen i que ens redueixen»
A partir dels quatre pilars bàsics a partir dels quals s’ha dut a forjat esta coalició a la Marina Alta i que dissabte es presentava el cas concret de Pego, s’han elaborat 10 iniciatives que s’aniran desgranant al llarg dels mesos que queden d’ací a les eleccions municipals. La iniciativa de la coalició per a Pego era presentada per Saül Ortolà com «una proposta ciutadana d’obertura, de participació, de transparència per a no fer de l’estructura de partit una pedra».
La convocatòria de dissabte era principalment per a anunciar que la coalició «comença un procés d’elecció de candidatura, d’elecció de candidats i d’elecció de programa en la que comptem amb tots vosaltres», sense concretar res encara.
El diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés, Joan Tardà, va advertir que «ara és el moment de la unitat, de fer fora la dreta franquista de les institucions valencianes, és el moment de ser presents a tots els ajuntaments. I no hi haurà prou en ser-hi presents, haurem de governar-los i si no ho fem, aleshores és que acceptem que, ací fora, d’ací quatre dies siga la selva. Així que no ens hem de posar-nos cap medalla per estar junts, de fet, és la nostra obligació». Declarava Tardà que en el context actual «el més revolucionari és parar el cop».
Denunciava Tardà que «el PP està aplicant fil per randa el full de ruta de FAES per tal d’aconseguir tres coses»: 1) Desballestar l’Estat del benestar; 2) Girar a migjorn el l’Estat de dret, privatitzant la justícia i 3) «Estan convençuts que som una província».
Denunciava el diputat d’EU, Lluís Torró l’infrafinançament de l’Estat espanyol respecte al País Valencià alhora que posava l’accent en què, mentre això passa els polítics que governen «durant molt de temps han estat malbarant els diners públics» i això és temps de canviar-ho.
Torró, va afirmar que, per canviar les grans polítiques «hem de començar pel nostre poble» per allò més proper. I EU i ER oferixen a Pego una nova iniciativa que té com a objectiu animar «a la gent del poble a participar del procés de canvi» perquè assegurava el diputat d’EU que «si la ciutadania no participa la política la faran per nosaltres» i ho faran, denunciava, «els grans accionistes de les grans empreses multinacionals» que influïxen sobre els polítics dels partits majoritaris. Per canviar això, encoratjava Lluís Torró, s’ha de participar.
596 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!