La Carnisseria pegolina ‘Tot Carn’ guanya el I Concurs d’Embotits de la Marina Alta

Celebrat este cap de setmana a Benissa, 8 han estat les carnisseries concursants arribades de tota la comarca. L’especialitat triada en esta primera edició va ser la sobrassada. La particularitat del concurs va residir en el fet que el públic assistent va ser el jurat popular. Al voltant de 50 persones van triar la sobrassada guanyadora.
El I Concurs d’Embotits de la Marina Alta es va estrenar amb la sobrassada com a protagonista. Les bases especificaven que només s’acceptarien sobrassades amb budell natural. El picat de la carn havia de ser amb placa de 4 mm. mínim i que no s’acceptarien picats més fins. La curació havia de ser almenys de 30 dies i el més natural possible, per a poder valorar les propietats del producte.
La particularitat d’este nou concurs va residir en el fet que el públic assistent va ser el jurat popular, amb la finalitat de fer participar activament la gent que visitava la IX Mostra Gastronòmica de Benissa. El jurat va estar format per 50 persones. Totes elles van fer un tast a cegues de les sobrassades, servides en plats diferenciats i les van puntuar de l’1 al 10. El tast va ser guiat per una persona experta en elaboració d’embotit artesà qui també els va explicar el funcionament del concurs.La sobrassada amb millor nota de les 8 exposades ser la presentada pel pegolí, Vicent Vidal, de ‘Tot Carn’ demostrant que els productes pegolins són d’una excel·lent qualitat. Vicent se sentia «satisfet perquè portar el teu embotit i que a 50 persones els agrade més el teu que el dels altres, ompli».
Manifestava a Ràdio Pego Vicent Vidal que «no hi ha clau» per a guanyar, sinó que allò important «és fer l’embotit el millor que pugues». El jurat va puntuar el color i el sabor de la sobrassada de ‘Tot Carn’.
504 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!