Juan Ramon Pous guanya la XXX Volta a Peu a Pego

Cursa que forma part del XVI Circuit a Peu de la Marina Alta. Maxime McKinnon va estar la primera dona en creuar la línia de meta. Més de 1.300 atletes van córrer pel nou itinerari dissenyat per a la volta a peu més antiga de la comarca que va tenir un gran èxit d’expectació començant i acabant al Passeig Cervantes.
El passat dissabte de vesprada el Passeig Cervantes era una festa. L’expectació per veure la XXX Volta a Peu a Pego, emmarcada dins el XVI Circuit a peu de la Marina Alta, no podia ser més alta. I la cursa més antiga de la comarca no va defraudar. Van participar més de 1.300 atletes. Els primers a fer-ho, els més menuts de l’escola d’atletisme de Pego per tal de commemorar eixos 30 anys de vida de la volta a peu, com explicava el portaveu del Club Dorsal 19, Carlos Bay, que destacava la participació de 30 prebenjamins i 30 prebenjamines. Ja en competició, en les categories de joves, guanyava Mar Salvà Sepúlveda de Gata, participant al voltant de 200 corredors.

A les 19 h., començava la categoria absoluta de la XXX Volta a Peu a Pego amb homenatge a Enrique Santesjuanes que va faltar fa quinze dies, abans de poder complir amb la cursa pegolina. Després de l’homenatge més de 1350 atletes encetaven el nou circuit de la volta a peu a Pego. Carlos Bay el descrivia com “un circuit pel poble […] una mica dur” perquè els corredors han de pujar el Calvari.

El Club Dorsal 19 decidia el canvi de circuit “perquè volem demostrar al poble de Pego que no només existix futbol”. Que cada cap de setmana es reunixen més de 1600 persones per a córrer per la major part dels pobles de la Marina Alta dins el Circuit a Peu.

Juan Ramon Pous, de malnom ‘Xarrec’, guanyava la XXX Volta a peu a Pego per segona vegada consecutiva i entrava a meta, tranquil•lament, sense rivals a la vista, amb Elsa Pous, la seua filla. En categoria femenina era Maxime McKinnon era la primera en creuar-la.

Més informació sobre la XXX Volta a Peu a Pego dimarts a 20 a 21h., al programa de Ràdio Pego ‘Dorsal Cultural 19’, dirigit per Ferran Ferrando.