José Antonio Garcia Mut guanya el Concurs de Cartells de Carnestoltes 2010

Línies que ens recorden a algun quadre de Rubens insinuant trets femenins en un home disfressat que baixa una embarcació de línies bàsiques pel Bullent és l’aposta del jurat d’enguany per al Cartell de Carnestoltes que tenia com a tema central la Baixà del Bullent pels seus 25 anys.

Divendres s’inaugurava a Pego l’exposició que commemora els 25 anys de la Baixà del Bullent, una divertida no-cursa d’embarcacions per les tranquil•les aigües del Bullent durant el cap de setmana anterior a Carnestoltes, enguany el 6 de febrer. L’exposició que estarà fins el 20 de febrer està dividida en quatre parts, segons explicava el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera: una mostra d’una 80 de diapositives passades amb un reproductor de diapositives de “fa 25 anys”, curiosament. Diapositives cedides per Salvador Pasqual. Una visualització d’imatges cedides per Canal 9 de l’any 2008. Una selecció de fotos de diferents anys cedides per l’arxiu de Pego i finalment els 10 cartells que millor posicions han obtingut en el Concurs de Cartells d’enguany. Cabrera assegurava el dia de la inauguració que aquesta mostra “és xicoteta prova de la unió que té el poble en la vida i en la festa amb la marjal”.

Durant la inauguració es va donar a conèixer el cartell guanyador de 2010, obra de Juan Antonio Garcia Mut, un aficionat al dibuix que no li ha anat gens malament, ja que aquesta és la segon volta que queda elegit un cartell seu com a anunciador de la festa més coneguda de Pego, el Carnestoltes. L’autor explicava a Ràdio Pego que ha volgut reflexar en el cartell: “He volgut reflexar el que és purament la baixà de Pego, del Bullentó que és una característica única del poble, només es fa ací. La gent disfressada, la festa que hi ha, els colors…”

Un cartell, que com la resta s’ha basat en la informàtica per a mostrar la baixà, ja que explicava Juan Antonio Garcia, “primerament vaig l’esborrany a mà i després ja ho tracte amb programes” informatics.

La mostra estarà oberta fins el 20 de febrer de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores.
409 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!