Jordi Sendra, Feixuc i Javier Serrano, Inquisidor, seran envestits capitans moro i cristià, dissabte

En un context de germanor precedit per un sopar obert a tot el poble i l’entrega dels premis als cartells guanyadors que anunciaran la festa de Moros i Cristians per aquest 2011, dissabte per la nit, a partir de la mitjanit, la Junta Central de Moros i Cristians donarà a conèixer, oficialment, les dos persones que capitanejaran les tropes el primer cap de setmana de juliol a Pego.
Enguany en molt de temps d’antelació es donaran a conèixer, oficialment, els capitans, moro i cristià, de 2011 en la VI Presentació de Capitanies que organitza la Junta Central de Moros i Cristians. L’acte es desenvoluparà al Poliesportiu La Trilladora precedit per un sopar de germanor, que la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Fani Vicens, obria a tota la ciutadania. Vicens també anunciava que durant la nit es faran públics els guanyadors dels cartells anunciadors de la Festa de Moros i Cristians d’enguany, tant en la modalitat infantil com de festa gran. Serà, a partir de la mitjanit quan tinga lloc l’acte de presentació dels capitans 2011.

Enguany les capitanies han recaigut en la filà Feixucs pel bàndol moro i en la filà Inquisidors pel que fa al bàndol cristià. Els seus més alts càrrecs seran Jordi Sendra, Feixuc i Javier Serrano, Inquisidor, que seran presentats pels seus companys de files en una nit que incorpora una novetat al sopar, l’actuació de l’Agrupació Musical de Pego per animar la vetllada mentre transcorren les primeres hores de la nit. Després de la presentació hi haurà discomòbil fins a la matinada per a passar-ho bé. I insistia la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians que el sopar de germanor “no només és per als moros i cristians, sinó que el tenim obert a tota aquella gent que vullga vindre […] queda obert a tot el que vullga acompanyar-nos a presentar els capitans” i explicava que “tenim una entrada de cinc euros amb consumició, però el sopar cadascú es porta el seu i la beguda s’agafa a la barra”, en definitiva, concloïa Fani Vicens, “pràctic, pràctic perquè puga vindre qui vullga”.

D’altra banda, Fani Vicens confirmava el retard en la celebració de la Festa de Moros i Cristians a Pego pel fet que, si s’hagués dut a terme el darrer cap de setmana de juny, quan normalment tocaria transcórrer aquesta festa, l’entrada cristiana hagués coincidit amb la celebració del Corpus que enguany cau molt tard, com ha passat en quasi totes les festes que depenen de Setmana Santa. Confessava la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians que “era molt difícil avindre’ns a bé i molt difícil llogar les bandes de música que quasi totes toquen als seus pobles”.


549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!