Isabel Garcia Canet guanya el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia

De la ciutat de Burjassot en la seua XII edició amb l’obra ‘L’os de la música’. Una obra crítica i atrevida amb una important vessant social. El premi està dotat en 9.000 euros i la publicació de l’obra.
“La veritat és que no m’ho esperava gens” Aquestes paraules són de la flamant guanyadora del XII Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2010 en la categoria de poesia, la jove pegolina Isabel Garcia Canet. No obstant, això ho va dir en relació al premi Senyoriu d’Ausiàs March, l’abril de 2006. El temps ha passat, però la sorpresa d’aconseguir un guardó tan important en poesia com el Vicent Andrés Estellés, es manté en Isabel Garcia Canet, qui es va presentar al certamen, sense massa pretensions. De fet la poetessa confessava que en aquesta ocasió no havia passat els poemes a ningú perquè els llegira i li donara opinió abans de presentar l’original al certamen. No obstant això, la seua obra, ‘L’os de la música’, ha captivat el jurat del Vicent Andrés Estellés, fins al punt d’imposar-se sobre la resta dels poemaris presentats.

Així, avui informar ben alt que la pegolina Isabel Garcia Canet ha guanyat la XII edició del Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2010 de poesia, un guardó dotat amb 9.000 euros i la publicació del poemari per Bromera. ‘L’os de la música’ s’ha imposat entre les 42 obres presentades a concurs.

La jove poetessa pegolina, nascuda l’any 1981, va estudiar filologia catalana a la Universitat de València. Durant el periple de 2001 a 2006 va formar part de l’Aula de Poesia. És membre de l’Aula de Teatre de Filologia Catalana de la Universitat i ha col•laborat en diverses exposicions escrivint poemes adaptats als quadres en el centre cultural Vila Vella de la Plaça de la Verge de València.

En l’any 2003 va ser finalista en el XXVII Premi d’Haikus Joan Teixidor d’Olot pel poemari ‘Pell de serp’ i, en l’any 2006 va publicar el poemari ‘Claustre’, guanyador del Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. En l’any 2008 es va alçar amb el guardó de poesia dels XVIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, per eixa mateixa obra, ‘Claustre’.

D’altra banda, Isabel Garcia Canet col•labora amb la revista Caràcter. A l’estiu de 2009 va començar a fer les primeres traduccions en la resvista l’Espill. També en el 2009 va col•laborar en l’espectacle musical ‘Poemes i Cançons’ amb el cantautor Rafa Xambó. Així mateix, Garcia Canet ha participat en nombrosos recitals poètics en l’àrea de l’arc lingüístic. L’any passat va participar en el projecte Veus paral•leles a Oslo, un intercanvi amb poetes noruecs. Actualment està cursant el màster de professora per a secundària en l’especialitat de Llengua i Literatura Catalana de la Universitat de València.

Ella és una de les escriptores pegolines que ha estat inclosa en el catàleg recentment publicat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego, ‘Escriptors de Pego. A la Biblioteca Municipal en el seu 75 aniversari. 1935-2010’. Aquesta publicació recull un dels poemes que s’inclouen en l’obra guanyadora del XII Premi Vicent Andrés Estellés de poesia, ‘La mar del temps’. A més, l’any 2007, Isabel Garcia Canet era la protagonista de la ‘Nit literària de Tardor’ que organitza anualment el Grup de Dones Cabal.

‘L’os de la música’, l’obra premiada pel Vicent Andrés Estellés de poesia ha estat qualificada per Isabel Garcia Canet com a “crítica i atrevida”. Una obra dividida en quatre parts, en la que la més important tracta temes socials, una qüestió que intueix Isabel pot haver acabat de decantar el jurat del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot.

No podem oferir-vos declaracions de l’autora en este Informatiu de Ràdio Pego, perquè Isabel Garcia Canet és una dona molt ocupada. No obstant, ens hem posat en contacte amb les nostres companyes de Burjassot Ràdio, que han entrevistat la flamant guanyadora aquest migdia a les 12:30 hores i us podrem oferir aquesta entrevista en diferit aquesta vesprada en l’espai cultural del nostre company Vicent Morera, per poder saber alguna cosa més sobre la darrera obra de la poetessa.641 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!