Interior adjudica les obres de les casernes de la Guàrdia Civil

La caserna de Pego i la de Teulada-Moraira, seran les properes en modernitzar, amb un pressupost conjunt que ascendeix al milió d’euros. Les casernes de la Guàrdia Civil de la Marina Alta estan immerses en una operació de modernització. Benissa, Gata, Moraira o Pego tenien, fins fa pocs mesos, casernes amb prop de cent anys d’antiguitat. Després de Gata i Benissa, on el projecte de les noves cases-caserna ja estan en marxa, ara és el torn per a Pego i Teulada-Moraira. El ministeri d’Interior invertirà un milió d’euros, aproximadament, en la rehabilitació dels dos immobles.

L’àrea de contractació de la Direcció General de la Guàrdia Civil està ultimant el procés d’adjudicació, del que ja s’ha seleccionat les empreses guanyadores. Les obres de millores d’habitabilitat de les instal•lacions de Moraira les durà a terme la constructora Asaze Engenieros S.L., mentres que les reformes de Pego les realitzarà Hogares Dénia S.L. Ambdós processos es troben en la fase de «fiscalització de les despeses», prèvia a l’adjudicació oficial que «en breu» es farà efectiva, segons va informar la mateixa font de la Guàrdia Civil.

La casa-caserna del cos de la Benemèrita, a Moraira, frega la centúria. Com resa la inscripció de la seua façana l’edifici es va alçar en 1913 en la costa que comunica el centre urbà de Moraira amb la platja del Portet.

A Pego, la rehabilitació de la casa-caserna aconsegueix prop dels 497.000 euros. Només dos empreses van licitar a l’adjudicació, que per mitjà de procediment de subhasta, va ser atorgada a l’oferta més barata, segons va informar el cos de seguretat. Els treballs hauran d’acabar-se en huit mesos des de la contractació. La plantilla del cos de Pego està formada per nou guàrdies. La casa-caserna d’esta població es va construir en la primera meitat dels anys seixanta.

De moment, encara que el començament de les obres ja és imminent l’alcalde de la població, Carmelo Ortolà, va explicar que desconeix que «ja s’haja sol•licitat la llicència d’obres al consistori». Segons va fer constar el primer edil els treballs en l’edifici no responen a necessitats estructurals, sinó a reformes de manteniment per a millorar les instal•lacions.

Els 9 regidors de l’equip de govern i els tres màxims dirigents locals de Ciutadans de Pego, PSPV i Bloc van signar i presentar un document on es trobaven els projectes i polítiques que seran prioritaris en aquests quatre anys de legislatura. Entre els 23 punts presentats, troben en el lloc 16é: Facilitats per a la construcció d’una nova caserna de la Guardia Civil. Condicionament de l’actual solar per a aparcament públic i zona verda i de jocs.

D’aquest punt es desprèn que la nova corporació municipal té dins els seus plans la reubicació de la caserna de la Guàrdia Civil i la reutilització de l’espai on actualment està situada. Però aquests plans encara no tenen data d’execució, és per això que els 9 agents que composen el cos de la Benemèrita a Pego i les seues famílies de segur que reben de molt bon gust les millores d’acondicionament de les instal•lacions on viuen.


421 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!