Innovadora iniciativa per a salvar l’àguila imperial

Dos britànics van decidir iniciar una marxa a peu que ha recorregut 200 quilòmetres de costa alacantina i murciana amb l’objectiu de recaptar fons per a la conservació de l’àguila imperial ibèrica. Ahir dimecres posaven fi a aquesta innovadora iniciativa. Coneixem ara una innovadora iniciativa d’ajuda a una au que es troba en greu perill d’extinció. Dos britànics que pertanyen a la Societat Reial per a la Protecció de les Aus (RSPB) del Regne Unit van iniciar, el 15 de setembre, una marxa a peu amb un recorregut de 200 quilòmetres per la costa alacantina i murciana amb l’objectiu de recaptar fons per a la conservació de l’àguila imperial ibèrica, que rep aquest nom perquè només nia a l’Estat Espanyol, també ho feia a Portugal i Marroc, però se sap que les poblacions que allí niaven estan extingides.

Aquesta espècie, que és sedentària i s’alimenta de petits mamífers, així com de conills i llebres, viu en els boscos, principalment en el mediterrani, en les marismes i en les marjals. L’àguila imperial és una espècie que sempre nia en els arbres. La seua població actual és d’unes 80 ó 100 parelles, el que ens permet fer-nos una idea del greu perill d’extinció en què es troba.

La iniciativa, que va partir d’estos dos ciutadans britànics, Rich Harris i Bill Jeffery, de 51 i 55 anys respectivament, és la primera d’estes característiques que es posa en marxa a Espanya en col•laboració amb la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEU/Birdlife).

Harris i Jeffery resideixen a Gran Bretanya, però han triat per a la seu marxa la Costa Blanca alacantina i el litoral murcià a causa de l’existència d’un gran nombre de residents i estiuejants britànics en la zona. Els diners recaptats durant aniran En paral•lel al programa de recuperació de l’espècie que duu a terme la Societat Espanyola d’Ornitologia ha sorgit esta iniciativa particular, que es va posar en marxa el dissabte, 15 de setembre a Dénia i que va finalitzar ahir dimecres, 26 de setembre i que donarà els diners recaptats per a ajudar el programa de recuperació de l’àguila imperial.


431 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!