Inici tímid de la 1ª Marató de hip-hop, aeròbic i fitness

Tots els inicis costen, però allò important és posar-se i anar creant escola, això és el que s’han proposat des de la Confraria de la Santa Dona Verònica, que preparen, amb la 1ª Marató de hip-hop, aeròbic i fitness i altres activitats, la celebració, l’any que ve, dels seus 10 anys d’història. Els pegolins i les pegolines encara es comporten amb certa timidesa a l’hora de posar-se al mig d’una pista per a realitzar una coreografia de hip-hop, aeròbic o fitness, les tres disciplines que formaven part de la 1ª marató que va organitzar dissabte passat la Confraria Santa Dona Verònica; una de tantes activitats que estan realitzan en l’any previ al desè aniversari de la seua existència.

Eva i Lorena, professores de hip-hop, van basar la seua coreografia sobre una base suau de hip-hop. Durant una hora les dues van explicar i practicar els exercicis, primer un per un i després tots junts, als participants. Aquesta disciplina, el hip-hop, és, segurament, la que més s’ha estès entre el jovent, entre d’altres coses perquè és una de les alternatives que actualment es pot triar a les escoles. La seua rapidesa i dinamisme fan que aquest ritme, que va nàixer als anys 70 als coneguts barris neoyorquins del Bronx, Queens i Brooklyn, s’adapte perfectament a les característiques de la nostra societat i encaixe a la perfecció entre els més joves.

D’altra banda se situen l’aeròbic i el fitness, dos modalitats gimnàstiques que es podrien complementar. Pel que fa a l’aeròbic, va nàixer l’any 1968 com un tipus d’exercici físic per a entrenar el cor i els pulmons. La música és bàsica per a aquest esport que a més d’augmentar l’energia, també augmenta la força, la flexibilitat, la coordinació i el tacte de les persones que el practiquen. Per a conèixer-lo millor Mari Carmen Sendra, monitora d’aeròbic, animava a intentar fer la coreografia que va preparar per a la marató, ressaltant la importància de participar en activitats d’aquestes característiques, així mateix explicava la diferència d’una classe magistral com la de dissabte i les que normalment dóna al gimnàs.

El fitness és el conjunt d’activitats dirigides que, mitjançant programes específics, potencia la millora del sistema cardiovascular i muscular, així com també la flexibilitat, tot cercant l’harmonia entre el cos i la ment, és una manera de tonificar els músculs amb moviments estàtics, el que el diferència de l’aeròbic. Les persones que van participar en la marató van poder realitzar, però, més disciplines que també s’integren dins el fitness, ho explicava, per a Ràdio Pego, Dolo Mulet, la monitora de fitness, que fa set anys que exerceix de professora a un gimnàs d’Ondara.

Tant Mari Carme Sendra com Dolo Mulet creuen positiva la iniciativa empresa per la Confraria Santa Dona Verònica d’encetar una marató perquè permet conèixer el que es fa en cada esport, perquè amb aquestes exhibicions obertes al públic aquest pot perdre la por sabent que és, en aquest cas el hip-hop, l’aeròbic i el fitness.

Per la nit, la confraria Santa Dona Verònica va continuar la festa amb la gran discomòbil on van actuar tots els dj´s de Pego: Del i Boles, Manolo, Jordi, Pablo, Carlos i Alfonso.
241 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!