InfoTV ja té l’esquelet del documental ‘Del Montgó a Manhattan’

Almenys de les seues dos primeres peces. Això significa que han seleccionat tots els talls de veu i els han ordenat conforme eixiran en les dos primeres peces documentals que prepara per a explicar l’emigració de valencians, sobretot naturals de la Marina Alta, a Estats Units i Canadà a principis del segle XX. També tenen la veu en off que els enllaçarà. La presentació d’esta tasca vorà la llum a l’octubre.
Pel mes de maig Juli Esteve, director d’InfoTV, explicava a Ràdio Pego que InfoTV estava realitzant les darreres entrevistes enregistrades i que, durant el mesos següent, estarien com desapareguts revisant tot el gravat per a anar seleccionant l’explicació justa de cada entrevista i amb eixa selecció poder conformar els dos primers documentals que tenen pensat estrenar a l’octubre en algun poble de la Marina Alta, ja que l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta és el principal mecenes del projecte ‘Del Montgó a Manhattan’.

Finalment el projecte, davant el volum d’informació que ha aconseguit reunir, produirà diversos documentals, un llibre i una exposició itinerant que explicaran el fenomen migratori dels valencians, principalment de la Marina Alta, però també d’altres comarques valencianes, cap als Estats Units i Canadà a principis del segle XX.

InfoTV hui ha trencat el seu silenci per a anunciar-nos que “esta setmana hem acabat el que en el nostre argot anomenem ‘esquelet’ del documental, és a dir, l’estructura completa de cap a fi, que inclou, en primer lloc, tots els ‘talls de veu’ o intervencions dels entrevistats ja tallades i ubicades una darrere de l’altra, al lloc on els toca. I, en segon lloc, la veu en off que enllaça els diversos blocs”.

Continuen explicant-nos que “tal com volíem, esta primera part del treball, que vorà la llum a l’octubre, està constituïda per dos peces. La primera dura 1h35m. Comença contant els motius de l’emigració a l’Amèrica del Nord i acaba amb els nostres emigrants ja instal•lats allà i intentant adaptar-se a les lleis i costums d’un país tan diferent al nostre. La segona part, de 50 minuts, aborda les dos grans crisis econòmiques que va viure Estats Units els anys 20, la tornada massiva dels emigrants i el senyal que l’Amèrica deixà per a sempre en aquelles persones”.

El següent pas és “’vestir’ tot este muntatge amb les fotografies i les imatges actuals i antigues que hem pogut reunir per il•lustrar amb imatges tot el que contem. I afegir-hi música, i postproduir l’àudio i el vídeo, i incorporar rètols… Moltes coses encara, vaja. Per això continuem mantenint la previsió d’acabar el documental a primers d’octubre”, conclou InfoTV que promet que continuarà informant.
584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!