Inauguració de les 5 places amb les obres en marxa

Ahir a migdia la Conselleria d’Infrastructures i Transports va inaugurar les obres de les 5 places i 7 carrers que encara estan duent-se a terme a Pego. Aquest fet i algunes deficiències en la reparació de les façanes d’algunes cases del poble han creat malestar entre els membres de la corporació que criticaven l’acte públicament, com la regidora d’urbanisme o no assistint, com el Bloc i demanaven que en comptes d’inaugurar es dedicaren els esforços a acabar el més ràpidament possibles les obres. Ahir el secretari autonòmic d’Infrastructures i Transports, Victoriano Sánchez va inaugurar a migdia les obres de remodelació de les 5 places i 7 carrers de Pego, tot i que les obres encara no s’han finalitzat, un fet que va poder comprovar la comitiva perquè van iniciar la visita a la Plaça del Convent i van pujar, fins a la Plaça de l’Ajuntament pel carrer Jaume I, encara afectat per aquestes obres.

L’arquitecte encarregat de les obres de remodelació, Antonio López, va definir l’obra com a “àmplia intervenció” i va li va posar xifres; “més de 16.000 m2, més de 800 m2 d’ample, 5 places i 7 carrers” el que el va dur a afirmar que “no s’ha fet només una reurbanització de pavimentació, mobiliari urbà i disseny.” Sinó que “ha sigut un rehabilitació integral. Hem substituït totalment el sanejament, tant d’aigües residuals com d’aigües pluvials. Hem substituït també tot l’abastament d’aigua del casc antic.”

I explicava l’arquitecte els objectius que s’han buscat en aquest projecte, que fóra “unitari” i la “prioritat del vianant”.

Per la seua banda l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, va expressar que la inauguració és “un acte de gratitud de la Vila de Pego a la Generalitat.” I recordava la quantia pressupostària del projecte per a afirmar que ha estat “una aposta d’invertir 3.300.000 euros […] en benefici de rehabilitar unes estructures” perquè explicava Ortolà “ no només ha estat canviar el paviment, sinó també conduccions d’aigua, el que dóna una garantia de futur perquè les persones del poble tinguen millor servei.” Així mateix, l’alcalde també va fer referència a la qüestió de la disminució de l’aparcament comentant que “s’han perdut places d’aparcament” i assegurant que “anem a fer un esforç per a aconseguir places d’aparcament en eixos entorns”.

En 2004, fa quatre anys va començar a gestar-se aquest projecte que finalment ha costat més de 700 milions de les antigues pessetes o al voltant de 4 milions d’euros, informava el secretari autonòmic d’Infrastructures i transports, Victoriano Sánchez. Aquest definia l’actuació “en 5 places on s’han utilitzat materials de gran qualitat, paviments de gran qualitat, molt ben conjuntats” Sánchez a més assegurava que “van a contribuir a millorar l’aspecte, la imatge de la ciutat i la qualitat de vida dels ciutadans.”

L’altra cara venia de la regidora d’urbanisme, Ana Aparisi que expressava als mitjans de comunicació el seu desacord amb la inauguració parcial que es va fer ahir; declarava “pense que una inauguració es fa quan s’acaba el projecte”. Aparisi explicava que va ser arrel de demanar la recepció parcial de les obres quan la Conselleria decideix realitzar la inauguració i afirmava que “jo hui estic ací perquè soc la regidora d’urbanisme i dec estar, però no haguera estat.”

D’altra banda la regidora d’urbanisme també va detallar que “no està acabat, hi ha moltes deficiències. Encara no tenim la resposta total , clara de Conselleria d’eixes deficiències com han de respondre a elles. Aleshores no sabem si realment anirem a un contenciós en Conselleria o en l’empresa.” I es preguntava “si tan en desacord estava el PP local en totes aquestes remodelacions, no sé que fa aquesta comitiva ací”.

La presència de la portaveu del grup popular pegolí va permetre a Ràdio Pego preguntar-li el seu parer sobre el projecte i Maite Ferrándiz va explicar que “és un projecte que la Generalitat ha apostat ací a Pego com a d’altres pobles per la modernització i posada al dia dels cascs antics dels pobles.” I va continuar comentant que “ el que hem de vore ací, a partir d’este projecte, és que s’ha de buscar una segona part, que és, per una banda, ací s’ha mirat al vianant […] i ara s’ha de buscar on es posen els cotxes.” I afirmava que “s’hauria d’haver fet una previsió conjunta”.

El portaveu del Bloc, Joan Carles Cambrils, per la seua banda va expressar que quan la formació política va saber que estava pròxima la inauguració “vam valorar el que representava un acte d’aquest tipus i nosaltres, d’un banda volem reconèixer el compromís que ha tingut la Generalitat al fer esta inversió a Pego, […] però el que és l’execució de l’obra en un espai tan densificat de persones i tan ocupat de vehicles i tant activitat econòmica i social, doncs deuria haver-se plantejat d’una altra manera.”

Des del Bloc “no creiem que siga un motiu de festa encara, ni un motiu d’alegria inaugurar unes obres que encara estan inacabades, que haurien d’haver-se fet per trams i quan encara hi ha alguns possibles pleits”. Davant tot això el Bloc va decidir no fer acte de presència a l’acte inaugural.

379 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!