Inauguració d’alguns dels contenidors soterrats de Pego

Des d’aquesta mateixa nit de dijous els veïns i veïnes dels carrers: St Rafael, St Miquel, Passeig Reina Sofia i Pla de la Font podran dipositar les seues deixalles en els contenidors soterrats que des de fa temps estan allí instal•lats. Aquest sistema d’arreplegada de fem pretén pal•liar els efectes dels contenidors de superfície.
La instal•lació de contenidors soterrats pretén pal•liar els efectes que, fins aquests moments, estan produint els contenidors de superfície, com són l’impacte visual i, sobretot, les males olors que d’ells es desprenen. Des què aparegueren els primers models, cada vegada són més els ajuntaments que opten per aquest sistema i en fer-ho donen un pas decisiu en vistes a definir-se pel reciclatge selectiu en origen, adaptant-se a les normatives europees. Pego no ha volgut perdre aquest tren.

Des de fa un temps el municipi ha vist aparèixer aquestes instal•lacions subterrànies en punts considerats neuràlgics. Serà, però, a partir d’aquesta mateixa nit, la del dijous 20 de setembre, quan alguns dels contenidors soterrats ja col•locats es posaran en funcionament. Estem parlant dels contenidors soterrats dels següents carrers: C/ St Rafael, C/ St Miquel, Passeig Reina Sofia i Pla de la Font. Els altres dos punts on hi ha instal•lats aquests contenidors, un d’ells la plaça del Mayorazgo Cendra, el servei encara tardarà en donar-se, ja que primer s’han d’acabar les obres del carrer perquè els camions d’arreplegada tinguen accés.

El regidor de mediambient, el socialista Andreu Dominguis, explicava a Ràdio Pego que alguns contenidors havien estat utilitzats amb anterioritat sense estar completa la seua instal•lació interna, el que ha retardat l’obertura dels mateixos al poble. És per això que demana civisme i un ús responsable.

Aquest tipus de contenidors produeixen un mínim impacte ambiental i visual en la població que aposta per ells. Altres avantatges d’aquest sistema d’arreplegada, ràpid i segur, són que permet als usuaris tenir, en un mateix punt, tots els contenidors existents: vidre, paper i cartró, plàstic i llaunes i residus orgànics. Així mateix, només caldrà dipositar la bossa de fem a l’interior de la bústia, perquè una vegada la deixem, aquesta baixarà automàticament a l’interior del contenidor soterrat, que és un dipòsit extraïble amb un camió ploma. També són positius aquestes instal•lacions subterrànies perquè suposen una millora de la qualitat de l’espai urbà i la seua habitabilitat.

El nou sistema es caracteritza pel seu tancament hermètic, que en principi garanteix la no proliferació de males olors i la possibilitat de tirar les deixalles les 24 hores del dia, almenys això és el que asseguren les empreses que els comercialitzen, tot i això, a Pego, el regidor de mediambient recorda que en el tema de les deixalles orgàniques s’ha d’anar molt en compte i al municipi es continuarà aplicant l’horari de deixada de fem que regeix per als contenidors de superfície, de les 8 de la vesprada a la mitjanit.
318 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!