III Festa Estellés a Pego

Este diumenge 8 de novembre, a partir de les 11h., a la Casa de Cultura, amb lectura popular de poemes. Les persones interessades a participar poden dirigir-se a la Casa de Cultura i preguntar per Rafel Ruiz. També poden escriure un correu electrònic a casaculturapego@gmail.com indicant el poema a recitar i un altre d’alternatiu, per evitar coincidències. Organitza Comissió Estellés Pego.
A finals de setembre de 2013 es va dur a terme a Pego la I Festa Estellés. Per a l’efecte es va constituir la Comissió Estellés formada per un grup de persones que van considerar que a Pego hi havia suficients artistes per a poder engegar el reconeixement que es mereixia «el poeta del poble», com ja s’havia fet en molts altres pobles d’arreu del territori valencià.

Eixe primer any Pego va poder comptar l’exposició itinerant organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de record i d’esperances’. En ella Josep Palomero escrivia sobre Estellés: «Vicent Andrés Estellés és percebut pels valencians com el poeta nacional, puix que en molts versos, ben coneguts, expressa d’una manera rotunda la voluntat de servir el seu poble. Però ho és sobretot per haver escrit milers i milers de versos, creant una vasta obra que ha merescut l’atenció de molts estudiosos, antòlegs, dramaturgs i traductors».

I amb eixa base de fons en 2015 la Comissió Estellés torna a organitzar la III Festa Estellés a Pego. Esta tindrà un format molt similar a la de l’any passat, on un dels actes centrals va ser la lectura popular de poemes al pati de la Casa de Cultura. En 2014 l’acte va tenir lloc dissabte de vesprada.

En 2015 la cita és diumenge, 8 de novembre, a partir de les 11 del matí a la Casa de Cultura de Pego. En esta ocasió també es tracta d’una lectura popular de poemes oberta a totes les persones que hi vulguen participar. Això sí, la Comissió Estellés Pego ha previst la intervenció especial de l’alumnat dels col·legis de Pego i la col·laboració musical de Clàudia Ortolà al piano i Enric Moll a la guitarra, per a acompanyar la veu de Raquel Mengual.




Les persones que vulguen recitar poden dirigir-se a la Casa de Cultura i preguntar per Rafel Ruiz. També poden escriure un correu electrònic a casaculturapego@gmail.com, indicant, a ser possible, el poema de Vicent Andrés Estellés que voldrien recitar, a més d’algun altre com a alternativa, per tractar d’evitar coincidències.

La Comissió Estellés Pego us dóna les gràcies de bestreta, i desitja alegries per a tots i totes.

498 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!