I Trobada d’Associacions a Pego

Serà el diumenge 27 de febrer al Passeig Cervantes. La iniciativa naix de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego amb la finalitat d’impulsar la coneixença de les associacions que hi ha a Pego, des de les culturals a les esportives, passant per les socials.
El passat dissabte, 22 de gener, va tenir lloc a la Casa de Cultura de Pego la primera assemblea d’entitats culturals, esportives i socials de la localitat. Havien estat convocades per la regidoria de Serveis Socials per tal de conèixer la seua disposició i ganes per dur a terme una Fira d’Associacions al poble. La resposta va ser molt ben rebuda i ja hi ha data per a eixa cita que donarà a conèixer a Pego quantes associacions i de quin tipus hi ha.

El pas previ a aquesta reunió va consistir en actualitzar el llistat d’associacions de Pego per tal de poder contactar amb elles. La sorpresa va ser el resultat: 61 entitats coexisteixen a la localitat, hi ha culturals, esportives i socials, però totes tenen com a finalitat reunir forces sobre una determinada qüestió que els preocupa o agrada per tal d’afrontar-la millor. Així, una vegada actualitzat el llistat d’associacions des de la regidoria de Serveis Socials es va convidar a les diferents entitats a acudir a eixa primera assemblea de contacte, on l’assistència va ser més que satisfactòria amb una nombrosa representació de les associacions pegolines que va omplir el saló d’actes de la Casa de Cultura.

La cita va estar presidida pel regidor de Serveis Socials, el nacionalista Àngel Sendra, qui va explicar la importància de donar-se a conèixer com a associacions, ja que “una associació es crea per tal de facilitar recursos provinents d’altres organismes i associacions que una persona sola potser no conega i la fira és això, donar-se a conèixer a tot el món i que estan ahí”. Alhora Sendra va remarcar l’esperit participatiu i col•laborador del poble, que tantes i tantes vegades s’ha demostrat.

Per tal de fer realitat eixa difusió de la tasca de les associacions el nacionalista Àngel Sendra va plantejar una possibilitat “que és una reivindicació que des de fa temps estan demanant algunes associacions”, es tracta de fer la ‘I Trobada d’Associacions a Pego’ suggerint com a data el darrer diumenge del mes de febrer, el dia 27. La resposta va ser positiva i es van aportar diferents idees per tal de fer més atractiva per al poble la trobada.

La data ve donada per diferents factors, entre ells, que el mes de març està quasi ple per les festivitats de Carnestoltes, Pinyata i Falles. A més, el regidor d’Igualtat d’Oportunitats assenyalava que el dia de la Dona, el 8 de març “cau entre Carnestoltes i Pinyata” i el que s’ha fet ha estat “intentar aprofitar la realització del Mercat Medieval, una activitat que es realitza dins la setmana de la dona”. Per tant, la tria de la data el que assegura és “que hi haja activitat festiva perquè la gent puga eixir al carrer i es puga trobar en moltes activitats”. Ja que durant el dissabte 26 es durà a terme la Baixà del Bullent, la crida fallera i el Mercat Medieval. Diumenge 27 de febrer el torn serà, a més del Mercat Medieval, per a les Boixeteres, el concurs de paelles de la Falla la Font i la I Trobada d’Associacions de Pego. Es pot demanar més?

Eixe diumenge, 27 de febrer, hi haurà dos nuclis centrals al poble, d’una banda la Plaça del Mercat i el recinte del Mercat Municipal i de l’altre el Passeig Cervantes i el Pla de la Font. I és que a la primera zona tindrà lloc el Mercat Medieval i la Trobada de Boixeteres i en la segona zona es durà a terme la I Trobada d’Associacions a Pego i el concurs de paelles de la Falla la Font.

El regidor nacionalista es va mostrar molt satisfet del resultat de la reunió i de la resposta de les associacions, i és per això que manifestava que “l’Ajuntament s’alegra de vore que esteu participatius i que sou molts els que esteu formats i reunits”. Explicava Àngel Sendra que “va haver bon diàleg per a col•laborar”. Desitjava Sendra que “tan de bo tornem a fer-la moltes voltes, si esta funciona bé”.


377 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!