I Congrés sobre riuraus a la Seu Universitària de Benissa

S’analitzarà el valor turístic i cultural del riurau. Les jornades tenen com objectiu la salvació de aquesta construcció de la Marina Alta. Comencen hui divendres i duraran fins diumenge.El riurau constitueix un bé cultural i patrimonial dels valencians en tant que és una construcció popular singular present en diferents comarques valencianes, especialment a la Marina Alta on ha esdevingut símbol identificatiu. Es tracta d’una construcció d’indubtable interés arquitectònic que aporta referències sobre uns modes de vida, una economia, un passat pròxim i un paisatge. Constitueix, per tant, un llegat valuós a preservar.

D’ahí han nascut les quatre jornades sobre riuraus dutes a terme a la Seu Universitària de Benissa, depenent de la Universitat d’Alacant. I consegüentment, enguany, el I congrés nacional dedicat a este exemple únic d’arquitectura rural, propi de la Marina Alta. Este congrés comença hui i es desenvoluparà fins el diumenge 28 d’octubre a la Seu Universitària de Benissa, sota el títol d’ “El paisatge dels riuraus: arquitectura, herència i reptes”.
La convocatòria naix gràcies a l’esforç d’una sèrie d’entitats que han col·laborat i treballat durant diversos mesos per a arribar a aquest objectiu, demostrant l’interès acadèmic i investigador d’este tema. Es tracta de la Universitat d’Alacant, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, l’Associació Riuraus Vius, el Col·lectiu El Runar, Escola Valenciana i la regidoria de Cultura. A més, l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert col·laborarà publicant les actes del Congrés.
La temàtica general del congrés s’ha configurat sobre la base de quatre grans àmbits: etnogràfic-històric, arquitectura i paisatge rural, turístic i territorial i educatiu. S’ha creat un comitè científic que està conformat per professors i investigadors de reconegut prestigi en cadascun d’estos àmbits d’estudi.
La inauguració del congrés tindrà lloc divendres a les 16.30 hores. Es desenvoluparan les comunicacions i ponències el divendres per la vesprada i el dissabte durant tot el dia. El diumenge al matí es reservarà per a realitzar un itinerari per diversos riuraus de Xaló.

607 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!