Hui viatja a Thonon una representació pegolina del Comenius

Per a conèixer les conclusions a les que han arribat els veïns de Thonon i la resta dels municipis dels turons del Llac Léman. A Pego el mes de maig marcarà la finalització del projecte.
Ahir a ‘Espai Comenius’ el director del col·legi públic Carolina Sala avançava a tota l’audiència de Ràdio Pego que a les 9 d’este matí, una representació pegolina marxava cap a Thonon, el poble amb que Pego està intercanviant experiència en el context del projecte europeu Comenius Regio que duu com a títol ‘Aigua i desenvolupament sostenible’.
L’objectiu d’este viatge és conèixer, de primera mà, com s’ha desenvolupat a Thonon el projecte Comenius. Es tracta “d’intercanviar impressions, intercanviar experiències, vore que han fet, que ens presenten com de productius han estat estos dos anys per a ells”, explicava Joan Siscar, director de Carolina Sala.
Viatjar a Thonon ha permés percebre algunes diferències importants a l’hora de treballar. Explicava Siscar que Thonon està envoltat d’altres pobles de dimensions reduïdes entre muntanyes. Com a paral·lelisme posava els nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera, però als Alps. “La mentalitat que tenen de l’aigua és totalment diferent a la nostra”, assegurava Joan Siscar i per a corroborar-ho explicava que “no menegen una cosa si no està el projecte ben signat, sinó està ben acabat i ben lligat”. Apuntava que ells, “fent menys activitats que nosaltres, tenen més ajudes econòmiques que nosaltres”.446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!