Hui viatja a Thonon una representació pegolina del Comenius

Per a conèixer les conclusions a les que han arribat els veïns de Thonon i la resta dels municipis dels turons del Llac Léman. A Pego el mes de maig marcarà la finalització del projecte.
Ahir a ‘Espai Comenius’ el director del col·legi públic Carolina Sala avançava a tota l’audiència de Ràdio Pego que a les 9 d’este matí, una representació pegolina marxava cap a Thonon, el poble amb que Pego està intercanviant experiència en el context del projecte europeu Comenius Regio que duu com a títol ‘Aigua i desenvolupament sostenible’.
L’objectiu d’este viatge és conèixer, de primera mà, com s’ha desenvolupat a Thonon el projecte Comenius. Es tracta “d’intercanviar impressions, intercanviar experiències, vore que han fet, que ens presenten com de productius han estat estos dos anys per a ells”, explicava Joan Siscar, director de Carolina Sala.
Viatjar a Thonon ha permés percebre algunes diferències importants a l’hora de treballar. Explicava Siscar que Thonon està envoltat d’altres pobles de dimensions reduïdes entre muntanyes. Com a paral·lelisme posava els nuclis urbans que conformen la Vall de Gallinera, però als Alps. “La mentalitat que tenen de l’aigua és totalment diferent a la nostra”, assegurava Joan Siscar i per a corroborar-ho explicava que “no menegen una cosa si no està el projecte ben signat, sinó està ben acabat i ben lligat”. Apuntava que ells, “fent menys activitats que nosaltres, tenen més ajudes econòmiques que nosaltres”.397 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!