Hui s’inaugura a Pego l’exposició fotogràfica de Manuel López ‘Històries de dones’

L’organitza Cabal amb la col·laboració de les regidores de Cultura i Igualtat i en ella es mostraran 14 obres que recullen «la conquesta de les llibertats en la transició espanyola com a clar exponent en la progressiva igualtat de gènere». La inauguració de l’exposició, que té lloc a la Casa de Cultura, és a les 19.30 hores.

17553785_844061409066212_7937740812552434302_nEsta vesprada, a les 19.30h., s’inaugura a la Casa de Cultura de Pego, l’exposició fotogràfica ‘Històries de dones’. Una mostra de 14 instantànies del fotògraf corunyès Manuel López, que pertanyen a l’Exposició Antològica que se li va dedicar amb una selecció de les 100 millors fotografies de Manuel López, 1966-2006.

En ‘Històries de dones’ es podran veure instantànies dels anys 70-80 que mostren «la conquesta de les llibertats en la transició espanyola com a clar exponent en la progressiva igualtat de gènere». En eixos anys, expliquen des de l’organització, «la dona ha aconseguit escalar llocs de responsabilitat en política, la judicatura, els mitjans de comunicació, així com en la pràctica majoria d’estaments professionals, accedint, tot i que de manera molt minoritària encara, a llocs directius en consells d’administració».

Així, esta exposició fotogràfica s’ha concebut com un homenatge de l’autor, Manuel López, a la dona, tal i com la va fotografiar en la dècada dels setanta en els seus reportatges per a Gaceta Ilustrada en el últims anys del franquisme i en els primers anys de democràcia per a Cuadernos para el Diálogo.

Les organitzadores d’esta mostra agafen una frase de l’exministra francesa Françoise Giraud perquè reflexionem: «La dona serà realment igual a l’home el dia en què es designe a una dona incompetent per a un lloc important».

Manuel López va faltar a Dénia el desembre de 2014. En la seua vida professional va fotografiar el colpista Antonio Tejero en l’assalt al Congrés dels Diputats. Va aconseguir traure el carret l’endemà. Va viure a Alemanya i, en tornar, López va trobar treball a Madrid, en la Gaceta Ilustrada. Va passar a treballar des dels inicis en el projecte de la revista democràtica Cuadernos para el diálogo, revista clau en els anys de la Transició. Com ho va ser també en Galicia Teima, una capçalera que va recolzar enviant fotos desinteressadament. Es va incorporar després al nou mitjà El Periòdico de Madrid, del grup Zeta. Una malaltia professional li va impedir continuar treballant i va penjar les càmeres. Va donar el bot com a editor fundant la revista FOTO, referent en la defensa i divulgació fotogràfica. Va formar part del primer grup de fotògrafs que es va entrevistar amb el ministre de Cultura del moment, Javier Solana, reivindicant la protecció i defensa de la fotografia com a mitjà de creació i memòria visual.

 

2412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!