Hui continuen les negociacions per a formar govern entre Ciutadans de Pego i PSPV

Aquesta nit es reuniran membres de l’executiva dels independents i dels socialistes per a intentar arribar a un acord sobre l’alcaldia. La igualtat de forces entre uns i altres ha provocat que tots dos partits vullguen optar a presidir l’Ajuntament de Pego. Les últimes notícies obrir la possibilitat a partir la mateixa en dos anys per a cada partit. Dimarts, Ciutadans de Pego i PSPV es reuniran amb el BLOC.
Pego enceta la tercera setmana de negociacions entre els partits polítics del municipi, abans del dissabte, 11 de juny, dia en què es constituirà el nou ajuntament, amb incertesa relativa. A diferència de la majoria de pobles de la Marina Alta on feien falta pactes per a governar, en els que ja estan clars o quasi clars les aliances entre partits amb possibilitat de govern; a Pego encara avui no hi ha quasi res clar.

El que se sap a dia de hui és que el PP va intentar negociar amb el BLOC un pacte estable que els permetera governar, oferint-los, entre d’altres coses, l’alcaldia, però que el BLOC va rebutjar l’oferta. També se sap, que les forces entre Ciutadans de Pego i PSPV estan molt ajustades, ja que només els separen 99 vots; aconseguint Ciutadans de Pego 1.407 i PSPV 1.308 en les últimes eleccions. Aquesta nova realitat ha fet que el PSPV es plantejara demanar l’alcaldia i que Ciutadans de Pego no vullguera renunciar a ella.

D’aquesta “pugna” pel silló del primer edil, sabem pel perfil de facebook de Ciutadans de Pego que el dilluns, 30 de maig per la nit es van reunir PSPV i Ciutadans de Pego “per a negociar el possible pacte de govern”. En eixe primer comunicat dels independents aclareixen que “no hem mencionat el BLOC [perquè] ha volgut quedar-se al marge de les negociacions sobre l’alcaldia” alhora que aporta una altra dada important sobre els valencianistes i és que “el BLOC ens ha comunicat que ja decidirà si entra a formar part o no del govern municipal, en funció de com es resolga aquest primer assumpte de l’alcaldia”. Sobre aquesta qüestió se sap que el BLOC es reunirà demà dimarts, 7 de juny, amb independents i socialistes.

La nota de Ciutadans de Pego també informa que “el que està prou clar per a tots estos 3 partits, és que hi haurà una continuïtat de govern municipal sense comptar amb el PP”.

Una segona nota al Facebook de Ciutadans de Pego informa que el passat dijous, 2 de juny, PSPV i Ciutadans van tenir una altra reunió per a continuar negociant l’alcaldia del futur govern pegolí, reunió que acabava també sense res en clar, però amb una variant proposada pel PSPV, “la possibilitat de partir l’alcaldia en dos, assignant els dos primers anys de legislatura per a un dels candidats, i els dos següents anys per a l’altre candidat”.

Una proposta que, suposadament, ha estat estudiada per Ciutadans de Pego aquest cap de setmana i que aquesta nit es torna a la taula de negociació entre PSPV i Ciutadans.

Des d’aquesta última formació, fonts internes confien en què aquesta nit es deixen moltes coses clares i demà es puga continuar detallant amb el BLOC. Des de fonts socialistes, advertien de la possibilitat que no s’arribe a un acord sòlid i definit fins a l’últim moment del termini per a negociar, divendres 10 de juny. I és que recordem que la constitució dels nous ajuntaments es durà terme el dissabte 11 de juny.
413 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!