Hui comença a la comarca la IV Campanya de vacunació contra la violència de gènere

La iniciativa està promoguda per l’Associació Matria i compta amb la col•laboració de diferents associacions de dones de tota la Marina Alta, com és el cas del Grup de Dones Cabal de Pego i la regidoria d’igualtat de l’ajuntament. Dijous, 21 de novembre, Cabal estarà al Mercat, perquè et vacunes contra la violència de gènere.
El proper dilluns, 25 de novembre, és el dia internacional contra la violència de gènere. Un dia que, malauradament, encara no es pot esborrar del calendari. Hui podíem llegir a La Marina Plaza que “el Defensor del Poble ha sol•licitat al fiscal general de l’Estat que investigue el procediment seguit per la jutgessa de Violència contra la dona de Dénia per trobar indicis que es podrien haver vulnerat els drets d’una víctima de maltractament. La causa ha sigut instada després d’una queixa presentada per la part de la víctima de violència de gènere quan la jutgessa va ordenar el passat mes de desembre una custòdia compartida d’un menor de 7 anys, tot i una condemna en ferm per maltractament contra el pare amb ordre d’allunyament en vigor. A més, la magistrada tampoc hauria concedit un règim de visites perquè la mare poguera mantindre el contacte amb el seu fill la setmana que està amb son pare”.

Estes actituds que arriben de la justícia demostren que encara queda molt de camí per recórrer en l’àmbit de la violència de gènere i, deixen entreveure, que la IV Campanya de vacunació contra la violència de gènere, no serà l’última. La iniciativa està promoguda per l’Associació Matria i organitzada amb la col•laboració de diferents associacions de dones de la comarca com Dones Cabal de Pego, Associació de Dones d’Orba i Xarxa de Dones de la Marina Alta; així com les regidories d’igualtat d’alguns ajuntaments: Orba, Xàbia, Pego, Benissa, Pedreguer, Dénia.
Es tracta d’una conscienciadora i especial campanya de vacunació contra “el virus de la violència masclista” que maltracta a les dones, apunten des de l’organització. En esta campanya les associacions promotores volen que, “per mitjà d’un compromís senzill, a nivell individual i una reflexió, es vagen produint canvis d’actituds i un clar rebuig cap a les conductes de violència contra les dones”. Recorden que “a les persones que accepten la signatura del compromís de la vacuna se’ls donarà una polsera identificativa.
Matria, Cabal, la Xarxa de Dones o l’Associació de Dones d’Orba volen més. Declaren que “volem que acaben per sumar-se tots els ajuntaments de la comarca a esta conscienciadora i especial campanya de vacunació contra “el virus de la violència masclista” que maltracta a les dones”. “Un virus endèmic en la societat patriarcal, que es transmet per via dels roïns exemples, la mala educació, l’egoisme i la irracionalitat. Que creix entre la prepotència, intolerància i vanaglòria masclista. Que s’introdueix en els homes irresponsables i els converteix en animals de baixos instints. Un virus que té com a víctimes les dones, i els seus infants, que les ataca greument ferint-les en els sentiments, les formes de pensar, de comportar-se, en la confiança, en la seguritat, en la integritat física i fins i tot ferint-les de mort”, expressen.

D’aquí la seua ferma convicció de què “cal actuar contra ell [el virus de la violència masclista], cal acabar amb la violència de gènere”.
La campanya de vacunació contra la violència de gènere, que a Pego arriba este dijous, dia de Mercat, justament en algun indret del mateix, com en qualsevol vacunació el que pretén es prevenir.
612 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!