Homenatge a Sant Miquel com en els vells temps

Avui és la festivitat de l´àngel custodi i com no, els veïns del barri de Sant Miquel, ho celebren un any més. Enguany, però, recuperant l´esplendor d´altres anys amb la finalitat de recaptar diners per a la restauració de l´ermita més antiga de Pego, datada en el segle XII. És per això que fan una invitació pública per a què tot el poble acudisca a gaudir de la festa. Els tastos realitzats a setembre a l´ermita van descobrir un llenç barroc del sant que està en procés de restauració.
El bol ens indica la importància de la festivitat de Sant Miquel. Des de temps immemorials el barri al que dóna nom l´àngel custodi ha celebrat per aquestes dates unes festes de renom a Pego en el seu honor. Després de diversos anys de tranquil•litat al respecte, enguany els veïns i veïnes han decidit impulsar la celebració de la diada. La finalitat: recaptar diners per a dur endavant el projecte de restauració de l´ermita més antiga de la localitat, datada en el segle XII.

La segona intervenció sobre l´ermita de Sant Miquel ha aportat noves dades sobre l´origen d´aquesta construcció que inicialment es trobava als afores de Pego i que poc a poc s´ha vist integrada en un barri que gira al seu voltant. Ha estat l´Associació de veïns la que ha aconseguit que finalment s´invertisca per part de la Conselleria i l´Ajuntament en la restauració del seu interior.

La troballa més espectacular durant els tastos, potser pel lloc on estava situat l´element, ha estat un llenç del segle XIX que representa a Sant Miquel i que es troba en molt mal estat de conservació.

La resposta de la gent per a organitzar les activitats que durant dos dies, hui i demà, tindran lloc al carrer Sant Miquel ha estat exemplar. Com bé recorda Xaro, es pot dir que enguany es recupera l´esplendor d´anys passats:

Els xiquets que acudisquen dissabte al carrer Sant Miquel podran conèixer els jocs als que jugaven els seus pares quan tenien la seua edat: cucanyes, carreres de sac…

El fet de ballar durant les festes de Sant Miquel des del primer any de vida de les Dansaires d´Uxola ha fet que aquestes el nomenen el seu patró. Aquest fet ompli de satisfacció “la Colometa”.

Perquè enguany la festivitat de Sant Miquel té un significat especial per l´esforç que està realitzant l´Associació de veïns en la seua aposta particular per conversar en bon estat l´ermita i que els més joves també puguen gaudir d´ella en el futur. Les veïnes i veïns del carrer fan ús del seu humor i aprofiten Ràdio Pego per llençar una crida i una invitació pública a tot el poble, perquè gaudisquen amb ells dels actes programats.


Divendres
20h. Missa Solemne al carrer Sant Miquel. En acabar es repartirà el tradicionals pa beneït i les Dansaires d´Uxola i el grup Raval i Vila d´Oliva ens deleiteran amb les seues danses.

24h. Aurora en honor a Sant Miquel.

Dissabte
De 10 a 13h. Castell Unflable per a tots els xiquets i xiquetes.
16h. Cucanyes i carreres de sacs. Actuació de pallassos.

Per la nit.
Sopar de pa-i-porta al carrer.
A partir de les 24h. Ball amenitzat pel Duo Diamons.


359 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!