Gran partida de pilota a Pego

Llargues no és la modalitat de pilota dominada per la majoria de jugadors, professionals i locals, que van disputar ahir de vesprada una gran partida al carrer Pere Sala. Tot i això, la qualitat de joc dels components dels dos equips: blau i roig, va fer gaudir tot el públic assistent, que no era poc. Divendres i dissabte bous. A més, dissabte festa dels Quintos i Gala de l’Ajuntament a partir de la mitjanit. Del segle XVII al segle XXI van un bon tros, però després de tants segles, a Pego, la pilota, torna a tenir protagonisme. Al voltant de 10 joves de la localitat han volgut revifar aquest esport tradicional valencià i posar-lo al lloc que li correspon a Pego. És per això que enguany han participat en la tercera categoria del campionat autonòmic de raspall, per a no perdre comba. Ahir es va disputar, al carrer Pere Sala una partida d’aquelles que faran història perquè alguns dels jugadors locals es van barrejar amb jugadors professionals de primera talla.

50/40 per als roigs, equip composat per Félix, Solaz, Jan i Canyot, eixe va ser el resultat final de la partida disputada ahir per la vesprada, precedida per una altra entre els benjamins de l’equip pegolí amb altres xiquets de la comarca. Dos dels tres participants pegolins a la gran partida: Ferran Siscar i Joan Oltra, comparaven jugar amb Grau, Jan o Solaz, entre d’altres, com jugar amb futbolistes dels millors equips de la primera divisió.

Per la seua banda, l’exregidor d’esports, el socialista Rafel Moll, es mostrava molt content perquè es vegueren a Pego pilotaris de primer nivell. I espera que l’escola de pilota continue amb força.

Si parlem de futur, l’actual regidor d’esports, el nacionalista Joan Carles Cambrils, assegura que es continuarà recolzant la base de tots els esports de Pego, amb l’objectiu d’estimular l’afició per l’esport dels més menuts. També avança l’adequació de dos trinquets, un al nou institut i l’altre a Carolina Sala.

Sobre el futur de la pilota a Pego, dos visions entre els jugadors entrevistats. Una part un tant negativa, la de Ferran, que assegura que no es poden tirar coets, que s’ha de treballar molt, però que està molt bé a la quadrilla que s’ha arribat en un any.

L’altra visió molt més optimista, la de Joan, que recorda els inicis, jugant al frontó de l’Atzúbia 4 amics, fins arribar a jugar el campionat autonòmic de raspall. Així les coses creu que poden arribar lluny.

El regidor de festes, l’independent Ricardo Cabrera, assegura que es vol continuar, en la programació de festes, dedicant un dia a la pilota perquè ha sigut un esport que ha significat molt per a Pego i que està molt bé que es recupere.


Les festes, però no s’acaben en aquesta partida de pilota i avui continuen amb bous. A les 19.30 i a les 22.30 hores bous al carrer al Pla de la Font. Al voltant de les 24.30 hores, bou embolat.


Dissabte 30 de juny

19.30 i 22.30h. Bous al carrer, al Pla de la Font.
Sobre les 24.30h. bou embolat.

24.00h. FESTA DELS QUINTOS 2007. Hi haurà una gran disco-mòbil al Passeig del Clot de la què podran gaudir els i les més joves del poble.

24.00h. Gala de l’Ajuntament al Polisportiu Municipal amb l’actuació de les orquestres PATO DANIEL i FURIA.765 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!