Gelibre interposa dos recursos judicials contra l’Ajuntament de Pego i la Conselleria de Medi Ambient per la pedrera

L’associació ecologista de l’Atzúvia ha decidit acudir als tribunals després de la “inactivitat de les administracions implicades”. Així mateix, des de Gelibre s’adverteix que estudiarà la possibilitat de mamprendre accions individuals davant la Justícia per si poguera haver-hi responsabilitat patrimonial.
Una notícia que ens arribava des de l’Atzúvia abans d’eleccions, però que no havíem pogut treure fins ara i que afecta directament l’Ajuntament de Pego ha de veure amb la pedrera d’eixa localitat veïna i és que Gelibre anunciava que ha interposat dos recursos judicials per la pedrera de Pego, a escassos 300m del nucli urbà de l’Atzúvia.

Després de les explosions ocorregudes el passat dimarts 17 de maig que van tornar a inundar el poble de pols i van fer que les cases tornaren a tremolar, Gelibre va decidir, “davant la inactivitat de les administracions implicades acudir als tribunals”.

D’una banda, “contra l’Ajuntament de Pego davant l’Audiència Provincial d’Alacant per permetre l’activitat d’una explotació que ha augmentat de 50.000 tones a 500.000 segons la pròpia mercantil (208.000t segons Indústria) sense Llicència Ambiental.

D’altra banda, “contra la Conselleria de Medi Ambient davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per la seua inactivitat davant una explotació que perjudica greument la qualitat de vida de les persones que viuen a l’Atzúvia”.

Així mateix, en la seua nota de premsa “Gelibre lamenta profundament l’abandonament a què han sotmés el poble de l’Atzúvia tant l’administració autonòmica i l’Ajuntament de Pego com el propi Ajuntament de l’Atzúvia”, que fins ahir mateix havia estat governat, des del principi de la democràcia pel PP i que en la propera legislatura coneixerà un altre signe polític. Davant aquesta passivitat, Gelibre anunciava que “estudiarà ara la possibilitat de mamprendre accions individuals davant la Justícia per si poguera haver-hi responsabilitat patrimonial”.
465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!