Gelibre denuncia més irregularitats en els País de l’AtzúviaL’Associació per a la protecció mediambiental de L’Atzúvia GELIBRE ha dirigit un escrit a l’Ajuntament i a la Conselleria de Territori i Habitatge denunciant greus defectes de forma en tot el procediment administratiu per a l’aprovació del PAI del sector 7 de la Moleta.

L’Associació per a la protecció mediambiental de L’Atzúvia GELIBRE ha dirigit un escrit a l’Ajuntament i a la Conselleria de Territori i Habitatge denunciant greus defectes de forma en tot el procediment administratiu per a l’aprovació del PAI del sector 7 de la Moleta i la vinculada modificació puntual numero 3 de les Normes Subsidiàries de L’Atzúvia.
GELIBRE demana la nul•litat de ple dret dels respectius acords del plenari de l’Ajuntament del passat mes de gener. L’Associació denuncia la possible manipulació en la cartografia de la realitat urbana en tots dos projectes: en el del PAI de la Moleta presentat per la mercantil “Residencial Adsubia SL”, redactada per l’arquitecte Juan Vicens Salort; i també en el projecte de la modificació puntual número 3 de les Normes Subsidiàries, redactat per l’aleshores tècnic municipal, el mateix Juan Vicens Salort. En la redacció de tots dos projectes (sospitosament complementaris), s’ha utilitzat un plànol de 1979, on falta, al nostre parer intencionadament, una construcció damunt mateix del curs del barranc que ha d’evacuar els pluvials d’una conca vessant extremadament considerable, no només l’àrea del sector 7 (300.625m2).
L’Alcalde va permetre, a particulars, edificacions sobre domini públic hidràulic que ara obstrueixen la circulació hídrica superficial del sobrant (molt abundant) que el pas soterrat del barranc en el centre de la placeta del Raval ja no pot assumir. Aquestes construccions no figuren en la documentació del projecte, no apareixen en el plànol que testimonia el plantejament actual, per tant, no hi és la realitat urbana. La cartografia del projecte no coincideix amb la de la Conselleria de Territori i Habitatge. A l’Atzúbia, ni el plànol s’ajusta a la realitat ni la realitat s’ajusta al plànol. En un lloc o en un altre hi ha falsedat, i això, entre molts altres inconvenients, pot permetre actuacions urbanístiques que posen en perill la seguretat dels habitants del nucli urbà i pot constituir un delicte clar de prevaricació per tal d’afavorir la mercantil Residencial Adsubia SL.
GELIBRE pensa que el cas és molt semblant al cas de la Vall de Laguart, on el Tribunal Suprem va anul•lar part del Pla General d’Urbanisme perquè va considerar que s’havia manipulat la cartografia i cas sobre el que, posteriorment, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Dénia va iniciar un procediment de caràcter penal per un presumpte delicte de falsedat documental i delicte urbanístic contra l’alcalde i el secretari municipal (casualment el mateix que a l’Atzúbia).
A banda, la irresponsable aprovació provisional per part de l’Ajuntament governat pel PP no ha tingut en compte la normativa urbanística del Pla d’Acció Territorial sobre Prevenció de Risc d’Inundació de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA). La superfície de la conca vessant és molt superior a 0,5 km2 i per tant hi ha d’haver un estudi d’inundabilitat seriós per garantir la seguretat dels habitants de la part baixa del poble.
402 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!