Gasolineres desabastides a Pego i poblacions veïnes

La vaga de transportistes ha deixat a zero les gasolineres de Pego i les poblacions veïnes. Aquesta matinada els mercats s’abastien més del que és habitual per poder passar tota la setmana amb productes alimentaris en previsió del que puga durar la vaga indefinida que va començar a la mitja nit. Els transportistes estan de vaga per la pujada abusiva dels carburants. Grans embussaments és l’estampa d’aquest dilluns al començament de la seua jornada. La vaga de transports que s’encetava aquesta mitjanit ho ha fet amb força. Demanen ajudes al Govern de cara a poder afrontar l’augment del preu del gasoil que s’ha encarit més d’un 20% en el que va d’any. Aquest matí els piquets informatius s’han intensificat en la frontera amb França i en els principals mercats majoristes del país com Madrid, Barcelona, València i Sevilla.

Segons Asetreval (organització federada en Fenadismer i que més representació té al País Valencià, amb 600 associats), el seguiment de la vaga ha sigut “alt” per part dels autònoms i petits empresaris, especialment de la província de València. S’han produït diverses concentracions en polígons industrials com La Reva, a Riba-Roja i en Fuente del Jarro. Havia previstes més concentracions, però la pluja les ha dificultat.

Pel que respecta al subministrament d’aliments de curta vida, el president de la Federació d’Associacions de Mercats Municipals de la Comunitat Valenciana, José Pérez Acevedo, assegura que els mercats de la regió treballen hui “sota mínims”, pel que ha advertit que no poden garantir l’obertura demà.

La protesta dels transportistes per l’augment del preu del carburant, que ha començat aquesta matinada, han provocat hui mateix retencions que han arribat fins els 6 quilòmetres en l’autovia A-7 en sentit Barcelona a l’altura de Riba-Roja del Túria. D’altra banda, els camioners procedents des de la carretera N-340, entraren a la V-31, la pista de Silla a l’altura d’Alginet per a dirigir-se a València i han provocat una retenció d’uns 5 quilòmetres fins a Picassent.

L’autovia A-3 en sentit Madrid també s’ha vist afectada per camions que, en el quilòmetre 338 bloquejaren l’entrada a Loriguilla i amb una retenció d’un quilòmetre en la via de servei ubicada en el mateix quilòmetre de la localitat.

Sembla ser, no obstant, que la situació ja ha tornat a la normalitat i la circulació ha estat restablerta.

Els transportistes, que han organitzat piquets informatius en diferents punts del País Valencià des d’aquesta matinada, asseguraren que tornaran “cada nit fins que el Govern ens done el que és nostre per dret”, segons ha explicat a Europa Press un transportista que va participar en el piquet informatiu ubicat a l’autovia A-7 a l’altura de Riba-Roja.

A Pego aquesta vaga de transportistes en el que més s’ha notat, a hores d’ara, és en les gasolineres, ja que almenys en la de la gasolinera de la Cooperativa de Pego ja s’ha esgotat el gasoil i la gasolina sense plom estava en les últimes com comentava per a Ràdio Pego Tere Morell, gerent de la Cooperativa. Que explicava que “ahir va ser un xorro continu de gent venint a comprar” i continuava descrivint que “este matí s’ha acabat el món”.

Davant les conseqüències que puga provocar aquesta aturada, des de Foment ja s’ha anunciat que al llarg de la setmana es presentarà un gran paquet de mesures potents perquè no arribe el caos ni a l’economia ni al subministre de mercaderies a grans superfícies comercials, gasolineres o botigues. Així mateix el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat hui que no hi haurà problemes de desabastiment, tot i que la vaga de transportistes ha començat aquesta passada matinada. En declaracions a Televisió Espanyola, Rubalcaba, que s’ha esforçat per donar un missatge de tranquil•litat a la població, ha subratllat que als consumidors “no els faltarà electricitat, ni gasolina”.

El titular d’Interior ha explicat que s’ha posat en marxa un dispositiu “excepcional” que protegirà el dret d’aquells que vullguen anar a la vaga, però també d’aquells que “no volen anar” o que “simplement són ciutadans normals que van per les carreteres”. També ha afegit que amb aquest dispositiu, coordinat per un Comité de Coordinació i Seguiment del Govern, va a tractar-se que el trànsit siga fluït per a tots els conductors.

372 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!