Freddy Mas present amb ‘El amanecer de un sueño’ al Festival de Cine de Moscou

Després de molts anys de pelegrinatge, l’òpera prima del pegolí Freddy Mas, arriba a la gran pantalla de la mà del XXX Festival de Cine de Moscou que es va inaugurar ahir. La cinta té presència en la secció oficial, el que implica competir amb altres films per els premis que ofereix el festival. ‘El amanecer de un sueño’, l’òpera prima del pegolí Freddy Mas comença fort la seua aventura per la gran pantalla i és que competeix en la trentena edició del Festival Internacional de Cine de Moscou, mostra que es va inaugurar ahir dijous. La pel•lícula va començar a gestar-se durant l’any 2002, quan Mas estava d’Erasmus a la Universitat de Berlin. Explicava l’autor a Ràdio Pego en una entrevista realitzada durant el 2006 que “va ser una causa irracional com qualsevol projecte artístic.” I reflexionava sobre la diferència entre la Universitat Alemanya i la Valenciana i assegura, Freddy Mas, en aquell moment que allí “hi ha una connexió molt forta entre el món professional i l’universitari”, afirmant que “sinó s’hagués donat eixe procés hui no estaríem parlant ací”.

En aquell moment l’autor va explicar que amb el contingut del film la gent es podia sentir “molt propera” perquè “tot va eixir des d’una botiga que hi havia al Pla de la Font, que la era la botiga de ‘Sardina’, i el propietari era el meu avi i la meua àvia”. A partir d’ahí “la història barreja elements de realitat i de ficció” perquè apareix una trama mafiosa i altres elements inquietats. Però per damunt de tot, la base se centra en “la relació entre net i avi”.

Potser des d’aquell 2006 al producte hagen canviat aspectes importants de la idea original, però no la base argumental. El que sí que sabem per la conversa que Sabrina Sendra va poder realitzar amb Freddy Mas que els actors i actrius principals han canviat.

La cinta espanyola, està finalment protagonitzada per Héctor Alterio, Mónica López i el jove Alberto Ferreiro i ja sabem que competirà junt amb altres 15 pel•lícules pel Sant Jordi d’Or, el màxim guardó del festival moscovita. El film, òpera prima del seu director, es va acabar de muntar a l’abril, per la qual cosa a Moscou serà la primera vegada que es projecta per al públic en general.

Els responsables de defendre la cinta del realitzador pegolí en el concurs cinematogràfic esperen amb nervis i expectació la recepció del públic i la crítica i afirmen que “Estem emocionats, contents i animats, i al ser la primera pel•lícula de Freddy, també nerviosos i expectants davant de la reacció del públic i la crítica”, va dir en declaracions a Efe el director de producció Rubén Guillem González. Afegint, francament que “No veiem possibilitats ni de guanyar ni de perdre, les expectatives són totes, ja que és la primera vegada que una pel•lícula valenciana entra dins del concurs oficial d’un festival internacional”, va destacar.

Segons Guillem, este certamen és un bon aparador per a la pel•lícula, ja que estaran presents distribuïdores de tot el món. La seua estrena mundial tindrà lloc el pròxim dia 22 en el Múltiplex Cinema October de la capital russa.


428 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!