Fitur deixa sensacions positives

En aquesta edició es respirava “molt d’optimisme i bones expectatives per al que resta d’este any”, al contrari que en les dos edicions anteriors, segons les impressions de la regidora de Turisme de Pego, Pepa Sendra. Els touroperadors, agències de viatge i grans hotels s’han mostrat molt receptius a les propostes pegolines. Al voltant de 400 persones van participar en el sorteig de 8 paquets de cap de setmana gratuïts a Pego i La Vall d’Ebo.
La Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) va tancar ahir diumenge les seues portes a Madrid després de tres dies en què els professionals del sector van mostrar les seues ofertes i estratègies de negoci. Madrid ha sigut, un any més i, durant quasi una setmana el baròmetre del que serà el desenvolupament del turisme en els pròxims mesos, que, malgrat resistir millor que d’altres sectors, ha sigut sacsat amb virulència per la crisi econòmica. Va ser abans del començament de la fira quan l’Organització Mundial del Turisme (OMT) va donar les seues xifres en roda de premsa anunciant que s’havia produït un descens de més d’un 4% en el turisme mundial.

Durant la cloenda de Fitur, la directora d’este macroesdeveniment, Ana Larrañaga, va considerar que comença a percebre’s un “moderat optimisme” en el sector i que al llarg d’este esdeveniment “pareix percebre’s un punt d’inflexió en la corba que comença a reprendre aspectes positius”. Tot això fent lectura de xifres provisionals.

Pepa Sendra, regidora de Turisme de Pego, que ha estat present a la Fitur durant els tres dies dirigits als professionals del sector, expressava als Serveis Informatius de Ràdio Pego, eixa mateixa opinió, que en l’edició d’enguany es respirava “molt d’optimisme i bones expectatives per al que resta d’este any”, al contrari que en les dos edicions anteriors quan “s’esperava entrar en la crisi i s’estava veient que les coses no funcionaven realment com devien”. Una sensació que s’ha traslladat a les negociacions amb touroperadors, agències de viatge i grans hotels presents a la Fira Internacional de Turisme. Sendra explicava que “han estat tots molt col•laboradors en la qüestió d’enviar ací les excursions que ells puguen derivar-nos”; concloent que “hem quedat molt bé”.

Les xifres provisionals d’assistència a Fitur en aquest 2010 parlen d’un registre superior al de 2009, entre professionals i públic en general, d’entorn a unes 210.000 persones.

Coincidint amb l’obertura de Fitur, el Instituto para la Calidad Turística Española va fer entrega del certificat de Qualitat. Entre els guardonats es trobava l’Oficina de Turisme de Pego i Les Valls que en un temps record ha adaptat el seu reglament i documentació per a donar un servei excel•lent als seus visitants. Per a la regidora de l’àrea “és una distinció que ens fa punt de referència com a oficina de Turisme sobre la resta de les oficines que hi ha a la Comunitat Valenciana”, destacant que enguany “l’hem obtingut només tres oficines de la província d’Alacant.” En total, des què s’entrega la Q de Qualitat, hi ha només 7 distingides en la mateixa en la província d’Alacant, el que demostra que “és una distinció que jo crec que val la pena perquè implica qualitat a l’hora d’atendre a les persones que van allí, implica qualitat en tota la informació i les xarxes i molt d’esforç per part dels tècnics que la composen, però crec que en realitat val la pena”, concloïa Pepa Sendra.

La repercussió de la Q de Qualitat obtinguda per l’Oficina de Turisme de Pego i Les Vall començarà a notar-se, indicava Sendra, “a partir d’ara, quan ens òbriguen el tema de les subvencions que podem obtenir, gràcies a aquesta qualificació”. Puntualitzava Sendra que en eixe moment “serà realment quan podrem optar a coses que fins ara ens veien molt grans pel tema de pressupostos, que van molt curts en este sentit”.

D’altra banda, durant el cap de setmana, quan Fitur obri les seues portes al públic en general, l’estand de Pego i Les Valls, ha promocionat Pego, d’una banda com a “municipi turístic i municipi turístic familiar” i per l’altra ha promocionat el conjunt de Pego i Les Valls a través de les diferents activitats que es poden realitzar durant tot l’any a la zona com són “senderisme, rutes dels moriscos i cirerers en flor, cicloturisme a la marjal, rutes històriques pels cascos urbans o nits astronòmiques”, detallava la tècnica de turisme, Mari Nieves Mayor.

Al voltant de 400 persones van voler participar en el sorteig de 8 estades de cap de setmana, gratuïtes, a Pego i la Vall d’Ebo, ja que comentava Mari Nieves Mayor que “la gent, en estos moments, si li dones una estança de cap de setmana debades a qualsevol lloc, és el que a la gent li agrada”. Els afortunats han estat, majoritàriament de Madrid, però també trobem gent de Cantàbria o Múrcia, el que implica “una major difusió de la nostra zona”, apuntava la tècnica de turisme.

La regidora de Turisme de Pego manifestava el seu desig perquè l’obtenció de la Q de Qualitat, el distintiu de Pego, Municipi Turístic i l’assistència a Fitur “realment siga de profit […] sobretot per a les persones que dins de Pego tenen feines relacionades amb aquest sector” alhora que desitjava Pepa Sendra que “es dinamitzara un poc més l’economia del poble” amb aquests incentius.


464 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!