Fins dissabte encara es poden veure dos exposicions a Pego

‘Mujeres’, a la Casa de Cultura i ‘After: visió de Nova York’, al Centre d’Exposicions Museu d’Art.
Fins dissabte, 19 de març es pot contemplar a la Casa de Cultura l’exposició fotogràfica de Gloria Castro, ‘Mujeres’. Gloria Castro és una lleonesa de 60 anys que ha viscut gran part de la seua vida fora d’Espanya i que fa tan sols un any i mig que resideix a Pego, es defineix com a ‘amateur’ i confessa que li agrada moltíssim. L’exposició té el seu origen en les dones del Marroc, país en el que Gloria Castro ha viscut al voltant de set anys.

Per a completar l’exposició ‘Mujeres’, la fotògrafa va pensar en ampliar el seu conjunt fotogràfic amb dones d’ací i és per això que a l’exposició es podran veure dos móns de dones. A través de la mirada fotogràfica de Gloria Castro les persones que visiten ‘Mujeres’ podran veure dones en tasques quotidianes, però també de festa.

Explicava l’autora que les fotografies de les dones del Marroc estan presses en un poble al que va ser convidada i en el que es va trobar molt a gust, perquè, confessava, “m’agrada més visitar a la gent de poble perquè crec que tenen valors diferents als altres; són gent més humil, més bona i eixe dia vaig passar un dia increïble perquè estes dones, que no tenen res, et regalen el que tenen, et conviden a té, a cous-cous i em van semblar formidable”. També confessava Gloria Castro que en l’any i mig que duu en Pego “crec que he sigut ben acceptada ací […] veig simpatia cap a mi”.


Al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego es pot contemplar fins dissabte ‘Afer. Visió de Nova York’ dels coneguts fotògrafs Manuel Requena i Joaqui Lull, que a través d’aquesta selecció de fotografies ens mostren la seua mirada sobre la ciutat més poblada dels EEUU i la gran ciutat amb més densitat de població de Nordamèrica arrel del seu últim viatge a l’urbs que mai dorm, ara fa un any i mig.

Joaqui Lull expressava que el suport institucional fa que “la fotografia s’enfortisca”. Valorava per damunt de tot el reconeixement de la gent, “als vostres reconeixements i crítiques, que ens fan créixer com a fotògrafs”.

Definia Lull que “la fotografia és un sentit de compromís i de responsabilitat, però la fotografia té la capacitat de moure l’espectador perquè no tan sols siga mirar eixa imatge, sinó que vegen una emoció, una passió o un concepte que pose en moviment els pensaments, així com les sensacions dins les persones.” Reiterava Joaqui Lull el fet que “la fotografia té el poder de capturar un moment que mai tornarà a repetir-se de la mateixa manera. Tenen màgia en si mateixa. Tenen ànima pròpia.”


448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!