Feixucs i Inquisidors capitanetjaran els Moros i Cristians de Pego

Jordi Sendra i Javier Serrano seran els encarregats d’estar al front de les tropes mores i cristianes l’1, 2 i 3 de juliol de 2011. Durant la nit de presentació de les capitanies pegolines també es va fer acte d’entrega dels premis als guanyadors del cartells que il•lustraran enguany la festa a Pego. En infantil Irene Server Cabrera va ser la vencedora; el cartell oficial de Moros i Cristians 2011 requeia en un pegolí, Agustí Selfa Domínguez.
La presentació de les capitanies mora i cristiana que va tenir lloc a les 12 de la nit al Poliesportiu la Trilladora. Una presentació precedida per un sopar de germanor per a començar a intercanviar impressions uns mesos abans de la festa gran pegolina.

La presentació va ser un acte senzill dirigit per Pascu Vicens qui va recordar que l’acte tornava als seus inicis desplaçant-se fins a la Trilladora, que va ser la seua primera ubicació per a molestar el mínim possible el veïnat. Així mateix, va destacar l’esperit de “de germanor i d’amistat entre totes les filaes” que implica la presentació de capitanies. “Un acte –continuava Vicens- que cada any està més arrelat i l’intentem fer el millor possible”. Recordava el presentador que “els festers de Pego any rere any, i enguany encara més, han de fer un gran esforç tan econòmic com de treball perquè la festa de Moros i Cristians siga una festa arrelada i que no es puga perdre mai”.

La presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Fani Vicens, va ressaltar que en els dos anys que duu al capdavant de la Junta ha estat treballant “amb molta il•lusió per la nostra festa”. Alhora informava que ja porten un any treballant per al bon desenvolupament de Moros i Cristians 2011, destacant que “encara ens queda la resta final”.

Abans de passar a presentar als dos protagonistes de la nit Pascu Vicens va anunciar les guanyadores de les tres premis del cartell infantil de Moros i Cristians i al guanyador del cartell oficial que il•lustrarà la festa de Moros i Cristians de Pego 2011. En infantil el tercer premi era per a Lily Clive, del Col•legi Públic Rosalia Bondia; el segon premi era per a Gemma Buisch Orihuel del Col•legi Públic Ambra, tots dos guardons dotats amb 50 euros en material escolar. El primer premi, dotat en 100 euros en material escolar se l’enduia Irene Server Cabrera, alumna del col•legi públic Ambra. Per últim, es donava a conèixer el guanyador del Concurs de Cartells de Moros i Cristians 2011, un premi dotat amb 600 euros, que anava a mans del pegolí Agustí Selfa Domínguez qui destaca en el món del disseny en l’empresa familiar Cariso. El seu cartell es va imposar per sobre dels 29 més que es van presentar per a aquesta edició.

I després de conèixer les guanyadores dels cartells de Moros i Cristians Infantil i el guanyador de la imatge de la festa de Moros i Cristians de Pego per aquest 2011, el presentador va passar a presentar el capità moro d’enguany, un feixuc que se’l connecta més en la Confraria de la Santa Dona Verònica, Jordi Sendra i Banyuls. El capità confessava que “és un orgull per a mi representar el bàndol moro i, sobretot, a la Filà Feixucs”. No amagava el capità moro les dures circumstàncies econòmiques a les que s’enfronten tant Feixucs com Inquisidors a l’hora de muntar els seus respectius boatos. No obstant, Jordi Sendra afirmava que “farem, dins del que cap, tot el que siga possible” i confessava que “esperem estar a l’altura de poder fer una capitania digna conforme han fet les anteriors”. La Junta Central de Moros i Cristians li feia entrega d’un sable moro per a poder lluir-lo en l’entrada mora.

Pascu Vicens, el presentador de la nit, membre de la Junta Central per part de la Filà Inquisidors reconeixia l’honor que implicava per a ell presentar a l’auditori qui capitanejarà les tropes cristianes aquest 2011, Javier Serrano i Frau. Amb molta alegria es dirigia al públic el comandant cristià que recordava que aquesta serà la seua “tercera capitania” mostrant l’orgull de ser, per tant, “el tercer capità” i recordava els seus predecessors en el càrrec, Pascu i Jaume. Javier Serrano considerava que exercir el càrrec significa “la culminació de la meua carrera festera”, considerant-ho “un doctorat”. Confirmava Serrano que els Inquisidors “som una filà menudeta, però ens apanyem bé”. La Junta Central de Moros i Cristians li feia entrega d’una espasa cristiana per a poder lluir-la en l’entrada cristiana.

L’Agrupació Musical de Pego va ser l’encarregada d’amenitzar el sopar i l’acte de presentació de les capitanies que era tancat per la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians que es dirigia a la Filà Feixucs i a la Filà Inquisidors conscient de “que ha sigut un any difícil i també sabem l’esforç que heu fet i esteu fent per tirar endavant les vostres respectives capitanies” per a donar-los les gràcies en nom de tota la Junta.

430 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!