Expectatives d´innovació a la Marjal

Els grups arrossers que produeixen al parc natural de la marjal Pego- Oliva experimentaran altres maneres de tractar l´arròs en la superfície d´ampliació de 450 fanecades en la zona de Racons. Producció integrada, hortícoles ornamentals o altres fruites podrien dur-se endavant.
Després que l´assemblea de tardor de la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego – Oliva, aprovara l´ampliació de la superfície per a cultivar arròs en 450 fanecades, els grups arrossers que integren la comunitat de regants de l´aiguamoll tenen en ment experimentar produir arròs de manera integrada, és a dir, produir aliments d´alta qualitat, donant prioritat als mètodes que tenen més compte amb l´ecosistema, racionalitzant i justificant la utilització de productes agroquímics amb la finalitat d´augmentar la protecció del medi ambient i la salut humana.

En aquesta nova superfície s´està projectant, a més de cultivar arròs integrat, llacunes per a afavorir la nidificació de les espècies que habiten a la marjal i el naixement de nous ecosistemes, també s´està plantejant la possibilitat d´experimentar amb nous productes agrícoles, una manera d´impulsar l´agricultura de la localitat.

Al respecte de les innovacions, el grup les Tanques aposta per les hortícoles ornamentals, molt demandades per la població estrangera i que necessiten pocs productes químics per a dur-los endavant. A més, pel que respecta a l´arròs ecològic que des de fa uns anys aquest grup està cultivant segueix experimentant amb noves varietats a l´hivernacle situat a prop de Monte Pego.

La Marjal ofereix una riquesa de flora i fauna que aglutina molts grups al voltant amb diversos interessos, de vegades difícils de congeniar, però, segons Vicent Dominguis, president del grup Les Tanques, no impossible. El centre de recepció és, per la majoria, una oportunitat per a mostrar el que s´està produint al parc natural, per a què el visitant puga conèixer el ventall de possibilitats que l´aiguamoll amaga al seu interior: fauna, flora, cultius…

Un dels problemes amb els que s´ha vist enguany la comunitat de regants ha estat la baixada dels nivells de l´aigua al parc natural, la marjal no s´ha lliurat de la sequera, tot i això la imaginació i la ràpida intervenció sobre el problema han aconseguit salvar tota la producció d´arròs que enguany ha estat molt similar a la de l´any passat. La “recirculació” de l´aigua a partir d´un nou motor situat en un lloc estratègic ha estat la clau.

Les expectatives de la Comunitat de Regants i dels grups que la conformen és arribar a poder comercialitzar l´arròs de la marjal amb denominació d´origen pròpia oferint el consumidor un producte únic i d´excel•lent qualitat. Les bases per a poder aconseguir-ho, actualment, s´estan assentant.
297 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!